Tribuna
De luni, sibienii își pot plăti taxele și impozitele
De luni, sibienii își pot plăti taxele și impozitele
© Răzvan Negru

Începând de luni, 9 ianuarie, sibienii pot merge la Direcţia Fiscală a Primăriei pentru a-și achita taxele și impozitele. Cu toate că reprezentanții municipalității au anunțat data la care va începe colectarea dărilor, unii dintre localnici au mers pentru a plăti impozitele. „Nu am știut că doar de luni se pot plăti. Am vrut să îmi iau de-o grijă, dar nu-i nimic, vin săptămâna viitoare. Eu în fiecare an prima dată îmi plătesc dările să mă știu scăpat”, ne-a spus un sibian întâlnit miercuri la sediul de pe strada Turismului. Este posibil, având în vedere experiența anilor trecuți, ca în prima zi în care se încasează taxe și impozite să se formeze cozi la ghișee pentru că mulți vor să își achite cât mai repede obligațiile față de bugetul local. Ca în fiecare an, cei ce fac acest lucru până la sfârșitul lunii martie beneficiază de o reducere de 10%.

„Din data de 9 ianuarie se va relua plata taxelor şi impozitelor cu debit, cum sunt impozitele pe clădiri, terenuri sau mijloacele de transport, taxa de salubrizare etc.” anunțau reprezentanții Primăriei la finalul anului trecut.


Reamintim modalităţile de plată puse la dispoziţie de Primăria Sibiu:
ELECTRONIC:                                            
- Pe platforma e-administraţie a municipiului Sibiu - www.e-administratie.sibiu.ro
- Prin aplicaţia mobilă e-Primăria Sibiu
- Prin virament bancar, care se poate face de pe aplicaţiile mobile de Internet banking, în conturile Primăriei Sibiu afişate pe următorul link, diferite pentru fiecare tip de operaţiune de plată: https://www.sibiu.ro/index.php/primaria/conturi_iban.


 CU PREZENŢĂ FIZICĂ:
- La ghişeul digital, amplasat în sediul central al Primăriei, la intrarea dinspre Piaţa Mică, disponibil non-stop, inclusiv după încheierea programului instituţiei şi în weekend
- La ghişeele Direcţiei Fiscale de pe str. Turismului nr.15A,  str. Samuel Brukenthal nr. 2 şi Bd. Victoriei nr.1-3. Programul este dispo­nibil aici: https://sibiu.ro/primaria/serviciu/183)
- La oficiile poştale din municipiul Sibiu,
- La staţiile de plată SelfPay din magazinele Profi, Carrefour, Kaufland, agenţii CEC, etc.

D.B.


comentarii
4 comentarii

Da, in ultima zi a lunii martie!
04.01.2023 21:01
Exact! Joi, 30 martie platesc si eu!
06.01.2023 07:15
La oficiile poștale,astăzi nu s-a putut plăti! Am dus o scrisoare recomandată si am auzit la un ghișeu alăturat o oficiantă explicând unui client că sistemul e blocat si nu s-a inceput incasarea taxelor!
Informatie inexact?
09.01.2023 14:47
AZI ESTE 24.01.2023! MAI AVETI STIRI ACTUALE? SLAB ZIAR!
ANDREI
24.01.2023 16:07
Din aceeasi categorie
serviciul public

Q House

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA