Tribuna
PNL
De luni, elevii sibieni învață exclusiv online
De luni, elevii sibieni învață exclusiv online

Unitățile de învățământ preuniversitar din Sibiu urmează să intre luni, 26 octombrie, în scenariul roșu. Orele vor fi predate numai în mediul online, ca urmare a ratei de incidenţă de peste 3 la 1000 de locuitori, anunță reprezentanții Prefecturii Sibiu. 

73 de învățători, 1.207 de elevi, șapte persoane din cadrul personalului didactic auxiliar și 11 persoane din cadrul personalului nedidactic din unitățile de învățământ din județul Sibiu au lipsit vineri, 23 octombrie, de la activitățile didactice din cauza coronavirusului, transmite Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.

În urma centralizării datelor pentru vineri, 23 octombrie, la nivelul județului Sibiu situația cazurilor de îmbolnăvire confirmate cu SARS-CoV-2 și a persoanelor izolate din cauza contactului direct cu persoane îmbolnăvite cu SARS-CoV-2 este următoarea: 25 persoane depistate pozitiv cu SARS-Cov-2 și internate, printre ei sunt 16 elevi din Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu, Colegiul Tehnic ”Cibinium” Sibiu, Școala Gimnazială Racovița Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu, Școala Ocna Sibiului, Colegiul Tehnic ”August Treboniu Laurian” Agnita, Școala Gimnazială Nr. 2 Sibiu, Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” Sibiu, Şcoala Gimnazială Nr. 2 Cisnădie, nouă cadre didactice din Școala Gimnazială Racovița, Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu, Școala Gimnazială Nocrich, Școala Gimnazială Roșia,  Colegiul Tehnic ”August Treboniu Laurian” Agnita, Școala Gimnazială Bârghiș, Liceul Teoretic ”Gustav Gündisch” Cisnădie, Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 7 Cisnădie și două cadre nedidactice (Liceul Tehnologic Cisnădie și Școala Gimnazială Apoldu de Sus). 1.131 persoane sunt carantinate/izolate, printre care  se numără 1.211 de elevi, 64 cadre didactice, șapte cadre didactice auxiliar și nouă cadre nedidactice.

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel național, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare județ.

Mai multe persoane internate

“În comparație cu datele oferite joi, 22 octombrie, s-a modificat numărul persoanelor internate (a crescut cu trei elevi și un cadru didactic) și al persoanelor carantinate/izolate (s-a modificat numărul persoanelor internate (a crescut cu trei elevi și un cadru didactic) și al persoanelor carantinate/izolate (a crescut cu 78 elevi și cu două cadre didactice), în total fiind 1.211 persoane)”, spun reprezentanții IȘJ.

Potrivit acestora, vineri, 23 octombrie, în conformitate cu datele transmise de unitățile de învățământ din județul Sibiu, s-a înregistrat următoarea situație:  253 de unități de învățământ au urmat Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară – mai puțin cu o unitate de învățământ; 52 de unități de învățământ au mers pe Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție; 29 de unități de învățământ s-au aflat în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor elevilor la activități/lecții online (Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” Sibiu, Liceul Teoretic ”Constantin Noica” Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 23 Sibiu, Liceul Teologic Baptist ”Betania” Sibiu, Grădinița cu Program Prelungit a Forumului German, Școala Gimnazială ”Constantin Ioan Motaș” Mediaș, Colegiul Tehnic ”August Treboniu Laurian” Agnita, Liceul Tehnologic ”Ilie Măcelariu” Miercurea Sibiului cu structurile Școala Gimnazială Apoldu de Sus, Școala Gimnazială Dobârca și Grădinița cu Program Normal Dobârca, Școala Gimnazială Apoldu de Jos cu structurile Grădinița cu Program Normal Apoldu de Jos și Școala Primară Sângătin, Școala Gimnazială Merghindeal cu structura Școala Primară Dealul Frumos, Școala Gimnazială Racovița cu structura Școala Primară Sebeșu de Sus, Liceul Teoretic ”Gheorghe Lazăr” Avrig, Școala Gimnazială Bîrghiș, Școala Gimnazială Nocrich, Grădinița cu Programul Normal Nocrich, Școala Gimnazială Roșia, Școala Gimnazială Cașolț, Grădinița cu Program Normal Nou Român, Grădinița cu Program Normal Hamba, Grădinița cu Program Prelungit Cristian. Şcoala Gimnayială Nr. 2 Cisnădie şi Şcoala Gimnazială Cârţa) – mai mult cu două unități de învățământ.

                                                                        

 

comentarii
2 comentarii

a venit vacanta,cu trenul din franta
asta nui scoala e bataie de joc la adresa elevilor,dascalilor,parintilor
e ca nunta fara lautari
adt3
23.10.2020 21:31
Cineva vrea sa distruga invatamantul si sa invrajbeasca oamenii intre ei.
24.10.2020 20:19
Din aceeasi categorie
Forumul German

PSD Sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia