Tribuna
Asta la re(cidi)vista
De la bikini la catedră, nu-i decât un pas! Cum de ce? De pildă!
Rareș BIŢU
2733 vizualizari

Cum luptă alţii cu balaurele evaziunii? Păi, i-auzi: "În lupta cu evaziunea, Portugalia transformă bonul fiscal în bilet la loterie, iar câştigătorii primesc maşini de lux de 90.000 de euro". Ce n-aţi înţeles? "Guvernul portughez oferă oferă 60 de automobile de lux într-o loterie pentru cetăţenii corecţi, transformând bonurile fiscale în bilete de concurs, campanie prin care speră să reducă puternic evaziunea fiscală şi să pună piedică economiei subterane. Guvernul încurajează astfel cetăţenii consumatori să ceară peste tot, la cafenele, ateliere auto sau coafeze, bonuri fiscale inscripţionate cu numărul personal de identificare fiscală, sperând să obţină ajutorul populaţiei în lupta împotriva evaziunii fiscale şi economiei subterane, estimată la aproape 20% din PIB", scrie Financial Times. Şi acum veşti din România: "Un fenomen care ar trebui să îngrijoreze autorităţile capătă amploare, odată cu majorarea accizelor la benzina şi motorină. Tot mai multi angajaţi ai benzinăriilor vând bonurile fiscale, pe care unii clienţi nu le cer, atunci când alimentează". Din câte aud, un bon de 100 de lei costă vreo 10!

# Încă o dovadă că trăim pe altă planetă, unde statul nu are nicio treabă cu stârpirea corupţiei, vine fără să o chem: "Patronatele din turism cer impozit pe bacşiş". Nu-i prost cine cere. E prost chelnerul gata să dea buzna la Fisc să spuie, răspicat, ce şi cât a încasat. Bine, asta în caz că un asemenea chelner s-o fi născut cumva în jungla care la noi umblă deghizată sub denumirea de turism.

# "Anunţul gigantului Google: Dacă foloseşti Gmail nu ai dreptul legitim la intimitate". Hodoronc - tronc! Ştire era dacă ne anunţa gigantul nu că ai, ci că şi beneficiezi de intimitate!

# Apropo: "Maior, despre ameninţări cibernetice: Au fost atacuri, anii trecuţi, vizând ministere importante". Da, da, probabil că ne-au spionat americanii, suedezii, japonezii şi alţi prăpădiţi să vază cum naiba facem de ce ne merge aşa de bine!

# Bănicioiu, mai exact Nicu Bănicioiu, a fost auzit spunând că lista cu medicamente compensate va fi refăcută. Vă daţi seama ce puţin mai e? După ce va avea loc începerea declanşării startului pentru demararea refacerii, va avea loc începerea declanşării startului în vederea refacerii efective, urmat rapid de refacerea propriu-zisă, după care, efectiv proaspăt refăcută, lista va declanşa startul în vederea ajungerii la farmacii. Mai rămâne să şi ajungă, însă abia după ce ajunge lista asta-n farmacii, vom vedea dacă leacurile ajung. Bine, asta pentru cine mai apucă. Cine nu, nu. Şi acum toată lumea-n cor: Bă-ni-cioiu! Nicu Bănicioiu! Bă-ni ... bă, dar mai cu viaţă, ce mama naibii? Iar v-aţi luat leacurile pe stomacul gol? Ia, bombaţi pieptul şi setaţi-vă volumul ăla ca lumea, da? Bă-ni-cioiu! Nicu Bănicioiu! Ei, vedeţi că se poate?

# N-ai cum să te plictiseşti între atâţia distinşi care fac pe rafinaţii: Crin Antonescu susţine că Radu Stroe "l-a întrecut în planul nesimţirii pe Tăriceanu", despre care admite însă că "a făcut ce nu am crezut că va face". Şucărit tare tre să fi fost nen-tu Antonescu, precis că s-o fi trezit cu faţa la cearşaf, de a zis aşa ceva, mai ales că a zis ce nu am crezut că va zice. Apropo: dacă Stroe l-a întrecut pe Tăriceanu, aveţi şi-un clasament complet, poate o statistică? Nici măcar un mic îndreptar cu apucături strâmbe? Pe trei cine ar fi? Incapabili să intre-n top aveţi sau mai luaţi din alte partide?

# Că România rămâne ţara tuturor curv ... ăsta, pardon, ţara tuturor posibilităţilor se vede, zilele ăstea, cel mai bine fix din Mehedinţi unde o burlăciţă TV a ajuns directoare la Colegiul Naţional "Ştefan Obreja" din Drobeta Turnu Severin. Iar pentru asta n-a avut nevoie decât şeful CJ, vestitul Duicu, în graţiile căruia a intrat clipind din buci şi gene încă de pe vremea pe când, îmbrăcată în bikini, lupta alături de 20 de hai să le zic animatoare, pentru a cuceri inima unui burlac, testat astfel de Bote. No, vedeţi că de la bikini la catedră, nu-i decât un pas? ... Cum de ce? De pildă! Înciudaţii pomenesc de monokini, dar, probabil, că-i roade pizma şi nu-i decât o răutate de invidioşi slobozită. Iar dac-o fi fost chiar fărăkini, cum zic gurile rele, nici pentru asta nu m-aş repezi să bag mâna. Nici măcar în foc. Oare dintr-o directoare de colegiu, o fi-n stare Duicu să facă o animatoare?

# Din motive care-mi scapă, fostul ministru de Finanţe al Poloniei, Balcerowicz, se apucă să ne dea lecţii: "România trebuie felicitată pentru implementarea pensiilor private. Nu faceţi ce au făcut Polonia sau Ungaria”. Corect! Doamne fereşte să ajungem la pensii ca ale polonezilor! Dacă rămâne timp o să vă spun şi că ăia au câteva sute. În plus. În ultimii ani, la noi, şi-au dat duhul tot soiul de pensii, una mai privată ca alta şi n-am auzit să fie cineva tras la răspundere. Restul e gargară, câtă vreme statul se împrumută de nebun ca să aibă bani de pensii, în loc să jupoaie evaziunea fiscală! Cum să vorbeşti, mă, de pensii private într-o în care premierul face breaking news din descoperirea că "Oau! Avem bani de pensii!"? Ca şi când pensia ar fi un bonus dat de stat, nu un drept câştigat după o viaţă de muncă şi garantat de Constituţie!

# evz.ro: "Şeful Poliţiei din Iaşi a fost umilit de hoţi chiar la el acasă. Ioan Scripniciuc a trăit ruşinea vieţii lui, după ce un tâlhar i-a spart vila şi l-a lăsat fără haine, dar şi fără sculele electrice". Punem pariu că n-o să se întrebe nimeni cum de îşi permite un bugetar o vilă? Pardon, îmi cer scuze pentru această scăpare. Bineînţeles că n-are rost să ne mai întrebăm cum de-şi permite un bugetar ca Scripniciuc o vilă, fie ea şi de 153 mp, plus teren de 1.000 mp, când în spaţii din ăstea alţi bugetari abia îşi înghesuie dependinţele. Sper că-i evident că vila lui Scripniciuc e făcută din leafă, trudă, ore suplimentare şi alte cazne la care nici cu gândul nu gândiţi!

# Vadim poate candida la europarlamentare. Ce dovadă mai vreţi că fiecare ţară primeşte exact ceea ce merită? După atâţia ani în care vechile şulfe au devenit şulfele noi, era şi păcat să nu candideze şi specimenoizi din regnul ăsta cu solzi!






comentarii
1 comentarii

kkt, kkt, kkt, romania plina de kkkt, cand datele noastre personale erau tranferate in ISRAEL jidanul de vadim era tot palamentar la UE si nu a mai parlamentat nimica,oare de ce?
rahat
12.04.2014 12:50
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA