Tribuna
PNL
De ce trebuie să suferim noi, oamenii şi îngeraşii noştri - animalele - din partea unor ,,brute”, fără să ne apere nimeni?
De ce trebuie să suferim noi, oamenii şi îngeraşii noştri - animalele - din partea unor ,,brute”, fără să ne apere nimeni?

Consider o adevărată minune pe care a făcut-o Dumnezeu cu mine - ne scrie un cititor octogenar - dându-mi o căţeluşă de excepţie - aşa cum se  poate vedea din fotografia alăturată.

Am scos-o la plimbare în Sub Arini zilnic, considerând că în fapt, la vârsta mea - de 86 de ani - în realitate ea mă plimbă pe mine.  A fost îndră­gită de toţi oamenii care treceau prin parc, o opreau, o mângâiau şi se jucau cu ea.

 În urmă cu 4 zile eram cu căţeluşa în zonă. Eu eram pe trotuar iar căţeluşa lângă râuleţ, la peste  25 de metri se hârjonea cu un tânăr care era dincolo de râuleţ.

Între timp a venit spre mine pe trotuar, un bărbat solid ,în puterea vârstei, care s-a oprit lângă mine şi ca un dictator mi-a zis ,,de ce nu o pui în lesă, mă !!".

La bădărănia lui nu am reacţionat pe măsură, ci i-am motivat doar că sunt numai eu cu căţeluşa în zonă şi nu deranjează pe nimeni.

M-a înjurat de mamă şi a venit spre mine să mă lo­veas­că şi mi-a zis "securistule".

Deşi cred că eu sunt printre excepţiile, care nu au avut treabă cu securitatea în nici un fel, nu am reacţionat, vâzându-mi de treburile mele. La vreo 30 de metri s-a oprit şi a dat un telefon.        

Au apărut trei brute de oameni (unul, recunosc fiind ceva mai paşnic), iar unul - o fiară de om - a tras cu o săgeată în căţeluşă şi i-a perforat plămânul drept.

De trei zile i se fac injecţii de către veterinarul nostru - un model de specialist, de fami­list şi de om - dar a constatat că doar tratamentul nu ajută şi trebuie să o opereze.

Ce vină avem noi, acest îngeraş canin şi cu mine la această vârstă, să suportăm  asemenea criminali?

Am omis să spun că bruta care a tras cu arma în căţeluşă striga încontinuu la ceilalţi doi să o prindă şi să o ducă cu ei, probabil că vând câinii şi fac asemenea afaceri mons­truoase.

Mă întreb din nou, de ce trebuie ca eu, care nu am avut niciun conflict cu nimeni şi tot la 3 luni scot câte o carte, ajungând la peste 60, care sunt apreciate de către cititori, şi căţeluşa mea, o minune de fiinţă,  să cădem pradă unor asemenea nemernici şi brute şi să nu ne apere nimeni?

Aceasta este Ţara pe care ne-au lăsat-o moşii şi stră­moşii noştri? Aceasta este grija faţă de oameni în Româ­nia? Mă cutremur de groază şi îndurerare! - încheie scrisoarea cititorul nostru. Alte comentarii sunt de prisos!

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia