Tribuna
Sevis
De ce nu-i femeia om!
Rareș BIŢU
4508 vizualizari
De ce nu-i femeia om!

Înainte să ne explice de ce-i bine să iei numele Domnului în deşert, („într-un univers în care nimic nu e unic, în care există miliarde de oameni, miliarde de stele, atomi şi galaxii în număr inconceptibil de mare, avem şi un Unul, care nu ştim cum arată, unde se află, nu îi cunoaştem nicio caracteristică energetică sau materială, nu ştim dacă e de natură corpusculară sau ondulatorie, dar zicem că e Unic”), ora de religie socotind-o un soi de polonic cu E-uri îndesat în gâtlejul copiilor, deontologul neamului a profitat de Ziua Femeii, înfigându-i, democratic, la reverul epidermei un mărţişor-broşă să ţină minte. (Exact cum şi Caligula, după viol, i-a-nfipt mirelui abuzat o viorea în posterior). Să ţină minte. Dacă nu 8 martie, barem Femeia despre care CTP a opinat cu litere de-o şchioapă, de lângă scrutătura tip când laser, când RMN: „Fem ...”, numai puţin. Sunteţi pregătiţi? Ia, gravidele afară, afară la aer, nu vedeţi ce soare-i? Vorbesc, adică sunt gata să citez din cea mai recentă zicere a deontologului despre femei. Mai exact din cea mai recentă zicere despre femei a deontologului. Sigur sunteţi pregătiţi? Io zic totuşi să vă ţineţi ... ei, de şotii, să vă ţineţi de ceva. Cum de ce? De şase, de-o umbrelă, de-un mâner, ca să nu avem probleme, da? Deci, deon ... pardon, bagă tobe: Trtrtrtrtrmmmrtmr! Mai tare: TRTRTRTMRMRTMRT! Aşa, deci: deontologul neamului s-a milostivit, practic s-a îndurat să ne adape din înţelepciunea sa, să nu mai toot orbecăim, izbind, precum nuca, pereţii: „Femeia nu e om”. Acuma, e drept, că de adăpat ne-a adăpat ţinându-ne cu capul un pic cam mult sub apă, dar fiind vorba tocmai de deontolog, cine suntem noi să-i luăm concluziile la tăgăduit ori să cerem, disperaţi, o gură şi aia de oxigen? 

Iată, vorba savantei, dovada: femeia nu e om! Nu e, mă! Nu e! Unde mai pui că, de zis, a zis-o nu Soso, nu Frone, nu Cristea, nu un fante de Dorobanţi şi nici măcar vreun celebru scos din jungla lui Bobonete. De zis, a zis-o deontologul, mă. Şi la urma urmei, cât s-o mai fi ţinut „decât” pentru el? Deontologul neamului s-a spovedit. A aşteptat ocazia perfectă, şi, găsind-o taman de 8 Martie, a pus mâna pe bidinea şi a scris cu var pe poarta posterităţii, ca să vază din carlingă şi piloţii mai distraţi: „Femeia nu e om”. Şi când v-am povestit cum m-am întâlnit pe drum cu un om şi-o femeie, ca arşi sărirăţi, remember? No, să mai zică cineva că deontologul nu e bărbat, mă! Păi, ştiţi voi alt curajos care să puie mâna pe bidinea şi var tocmai de 8 Martie, la posteritate-n poartă?

Acuma, nici nu ştiu ce să mă fac: dacă-mi vine să întreb când ne va spune, mă, deontologul nu ce nu e femeia, ci măcar ce e, să-ntreb? ... Sigur?? Bine, fie: deocamdată nu-mi vine, dar când o să-mi vină, fix aşa o să întreb: oare când ne va spune deontologul nu ce nu-i femeia, ci barem ce e?

 

comentarii
1 comentarii

Incheierea articolului:
"M
Bla bla
18.03.2015 19:25
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia