Tribuna
Sevis
De ce a crescut procentul de infectare în rândul persoanelor vaccinate? Răspunsul specialiștilor CNCAV
De ce a crescut procentul de infectare în rândul persoanelor vaccinate? Răspunsul specialiștilor CNCAV
© Arhivă

O întrebare care circulă în spațiul public și-a găsit răspuns din partea specialiștilor din cadrul Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare (CNCAV). „Dacă vaccinurile sunt eficiente, de ce există o creștere a procentului de infectare în rândul persoanelor vaccinate?”, se întreabă numeroși oameni. Specialiștii susțin că este normal să se întâmple așa.

„Pe măsură ce numărul persoanelor vaccinate crește, este firesc ca din totalul cazurilor confirmate, un procent semnificativ să fie din rândul acestei categorii. Raportat la populația expusă, procentul celor pozitivi din rândul populației vaccinate este semnificativ mai scăzut, comparativ cu cei nevaccinați”, anunță reprezentanții CNCAV.

De asemenea, analiza numărului cazurilor de spitalizare, raportate în urma infectării cu tulpina Delta, în funcție de statusul vaccinal, reflectă următoarele: doar 15% din cazuri au fost înregistrate la persoanele vaccinate cu schemă completă și 4% din cazurile sunt din rândul persoanelor sub 50 de ani.

Pentru a demonstra că au dreptate, reprezentanții CNCAV au prezentat o situație ipotetică.

„Explicații pe marginea unei situații ipotetice. Pe fondul unei acoperiri vaccinale de 80%, în rândul grupei de vârstă 50-55 de ani, din 100 de oameni, 80 sunt vaccinați și 20 sunt nevaccinați. Câte 8 din fiecare categorie sunt spitalizați, ceea ce ar indica faptul că din numărul celor pozitivi, 50% sunt vaccinați și 50% sunt nevaccinați. Pentru o comparație corectă, rata de incidență trebuie calculată pentru fiecare categorie în parte (vaccinați/nevaccinați), astfel: 8 persoane spitalizate, din 80 de persoane vaccinate cu schemă completă, reprezintă un procent de 10%; 8 persoane spitalizate, din 20 de persoane nevaccinate, reprezintă 40% din totalul acestora. Important!: Chiar și în această situație ipotetică, vaccinarea ar reduce de 4 ori riscul de spitalizare”, este concluzia celor de la CNCAV.

Din punct de vedere statistic, până la data de 19 iulie, în Uniunea Europeană acoperirea vaccinală a persoanelor era de 57%, pentru doza 1, iar pentru doza 2 de 44%. Totodată, eficiența vaccinării împotriva spitalizării rămâne de peste 90%, chiar și în cazul infectării cu tulpina Delta, după vaccinarea cu regim complet. (L. B.)

comentarii
5 comentarii

Minciuni, doar minciuni????
Marius
21.07.2021 17:15
"E normal sa fie asa"! Nu zau??? Deci va injectati, dar imunitate nu aveti. Va imbolnaviti si dati mai departe virusul si apoi nevaccinatii, pardon, antivaxxerii sunt de vina. Pai daca nu v-ati fi inghesuit la prostia aia numita impropriu "vaccin", se potolea si virusul asta pana la urma, dar asa se multiplica in o suta de variante ca sa supravietuiasca. Concluzie, cine e de vina ca nu mai scapam de valuri si variante???? Hm? Hai, sariti la atac!
Marcel
22.07.2021 03:03
Raspuns la intrebare domnilor nu aveti ??-- --De ce a crescut procentul de infectare in randul persoanelor vaccinate?? -- no hai raspundei dragi specialisti-- raspund eu ? -- 1- apa chioara pe bani multi --2- serul sau serele neomologate deci fara efect -3 virusul asta e mai destept ca unii din voi care va luptati sa-l combateti e smecher baietasul covi .-- Corect daca serul era omologat adica pe bune , covi smecherul i era mort demult iar preotii erau pe somaj
mike
22.07.2021 04:27
Va cam incurcati in minciuni, baietasilor de la cncav (pe bani incredibil de multi)!!!
Bine, v-ati incurcat in minciuni din martie 2020, dar nu s-a prins lumea. Si cei care s-au prins, erau bine platiti sa taca!
cc
22.07.2021 07:50
Dupa cum zice si Patrick Vallance, 60% din cei spitalizati in Marea Britanie sunt vaccinati cu ambele doze. Iar zilele urmatoare spune ca de fapt e invers. Chiar si invers sa fie, 40% tot e mult in fata unui vaccin universal laudat.
22.07.2021 11:18
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia