Tribuna
PNL
De aceea la Sibiu e bine să faci poze noaptea. Nu se vede ca ziua şi dă şi impresia de fain
Dumitru CHISELIŢĂ
788 vizualizari
De aceea la Sibiu e bine să faci poze noaptea. Nu se vede ca ziua şi dă şi impresia de fain

Tot am fost acuzat, pe reţelele de socializare virtualaă şi izolare individuală, pe la comnentarii sau prin viu grai precum Mioriţa şi alte creaţii de geniu ale poporului român, că mie doar/numa' îmi pute, că văd tot partea goală a paharului, că doar critic, că nu văd frumuseţea oraşului, a regimului, a societăţii capitaliste multilateral comasate, că sunt Gicăcontra, că nu înţeleg că şi tot aşa, că pot scoate o carte doar cu epitete la adresa mea şi ar avea şi succes, nu ca sclemberismele lansate festiv pe la noi, na că uite că iar critic.

A, deci ce ziceam. Că, la cererea publicului şi asumându-mi criticile constructive că celelalte să şi le bage ăia ia ghici unde, am zis ia mă, să fac ceva frumos cu mai biutiful oraş Sibiu-Defristadt, pardon Hermannstadt, ceva cu istorie, burg, romantism, mister, alea-alea, like şi share dacă ai o inimă de român. Şi am ales ceva comod, frumos, pe noapte că dă bine la culori şi nu se văd toate dărăpănoturile şi mizeriile şi ce poate fi mai frumos decât un gang din acela medieval? Zis şi făcut. Poza e faină, nu zic eu ci cei care mă criticau că nu pun decât urâţenii dar m-am gândit să trec şi pe ziuă să văd ce am ratat. A e vorba de gangul ce face legătura dintre strada Mitropoliei şi Al. Xenopol şi invers. 

Ce am ratat pe noapte şi am văzut pe zi

În partea cealaltă arată la fel de frumos, cu un aspect mai puţin rece, cu excepţia grafitti-urilor de pe Muzeul Brukenthal (da, cladirea aceea de lângă "tunel" e Muzeul Brukenthal). Înăuntru e curat pe jos, drăguţ(el) şi aproximativ curat şi pe pereţi, cu mici şi multe excepţii generate de amorul puber al gimnazialilor de la instituţiile de învăţământ din zonă. 
Aflăm asftel, pe lângă clasicul "Muie Steaua", că unul "PR" o iubeşte pe una Iulia. I se răspunde că "No Diabito", Diabito fiind se pare unul gras diun desene animate, viral pe tictoc. Mai jos apare "I love myself", adică unul care se iubeşte de unul singur. Iulia în schimb (dacă e vorba de aceeaşi Iulie) e în amor cu unul Marius, şi-şi mâzgălesc sentimentele pe pereţi. Ea cert că a are ceva cunoştinţe de literatură, ceea ce e de apreciat: "Mă simt ca o Leoaică tânără iubirea cu tine! Te iubesc Marius!" Marius (probabil, el, că e nesemnat, un scris nervos, colţuros, la fel de urât ca al meu, probabil stricat de la dictările kilometrice ale "dascălilor" sau doar stricat. Declaraţia lui de amor e um amărât de copy-paste după o piesă de hip-hop "Mă bazez pe-tine" al unuia El Nino, probabil hit de succes pe la ei prin curtea şcolii: "Atunci când totul arde mă bazez pe tine. O să lăsăm în spate cenuşă şi ruine. Te iubesc Iulia".  
Mai încolo un Darius pune şi el o inimioară pentru nimeni. Pe unul din corpurlle de iluminat încastrate în perete, un graf vechi cu simbolistică ortodox, peste care s-a dat gospodăreşte cu vopsea că mere şi-aşa, a lăsat locul unor stelcil-uri mai proaspete ale unui OCN şi un "Solmar" (?). Dincolo de gang, o banană ce seamăna cu emoticoanele de pe forumuri de prin anii 2007-2010, cu titlul" Banana Josh".
Că a fost discuţia despre camere de supraveeghere, nu am văzut vreuna. Totuşi factura pentru mâzgăleli poate fi trimisă, parte-n parte, la şcolile şi liceele şi colegiile din zonă, că de acolo sunt făptaşii. Aşa la pariu că aflăm de toate imposibil să nu ştie toată clasa despre Iulia şi Marius şi alţii şi sărmanul Diabito.  

Ei acum e clar, Sibiul noaptea e una iar ziua este aşa cum e el, vai de steaua şi de pereţii lui. Sfatul meu: pentru binele public al oraşului, faceţi-i poze doar noaptea sau la detalii neutre: ferestre, clanţe, robinete, antene de bulgari, steguleţe de vânt, creneluri, "ochii oraşului", gurid e canal cu "Rieger". Că dă impresia că totul e fain.   comentarii
2 comentarii

Mda... Dar cititorilor adevarati, nu de pe retele, cand le raspundeti?
23.02.2024 07:10
Noa, Happy Dragobete Day, daca tot veni vorba de amor! Trai bun cu doamna!
24.02.2024 13:35
Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA