Tribuna
SEVIS
David Morariu, masterand al ULBS, a obținut Premiul I la etapa națională a concursului de traduceri literare "Mot-à-monde"
David Morariu, masterand al ULBS, a obținut Premiul I la etapa națională a concursului de traduceri literare
David Morariu, masterand al Facultății de Litere și Arte din cadrul Universității "Lucian Blaga" din Sibiu, a obținut primul loc la etapa națională a concursului de traduceri literare "Mot-à-monde", la care au participat studenți pasionați de limba franceză de la 14 universități din România.


Conform ULBS, textul propus pentru ediția din acest an a fost un fragment din romanul "Le Tranquille affligé" (Québec, Leméac Editeur, 2018), scris de romancierul Gilles JOBIDON, câștigător al Premiului celor cinci continente, în 2019, decernat de Organizația Internațională a Francofoniei. Ajuns la a-11-a ediție, concursul a fost organizat de Institutul Francez din Cluj-Napoca în parteneriat cu Organizația Internațională a Francofoniei și Agenția Universitară a Francofoniei.
Etapa locală s-a desfășurat, în premieră anul acesta, online, în data de 12 mai, juriul fiind alcătuit din conf. univ. dr. Rodica Brad, conf. univ. dr. Dumitra Baron, lector univ. dr. Maria-Otilia Oprea, lector univ. dr. Rodica Roman și lector AUF Thibaut Desmons. Juriul a fost prezidat de profesorul emerit Rodica Baconski.
Decernarea premiilor va avea loc la Cluj-Napoca în luna noiembrie, în prezența autorului Gilles Jobidon. (A. M.)

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Noua ne pasa

publicare anunturi

Somarest

PORTAL MEDICAL

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia