Tribuna
PNL
Daniela Cîmpean, mesaj pentru sibieni: „Rămânem în viață mai degrabă dacă nu contribuim la transmiterea virusului, decât dacă mai apar 10 noi paturi ATI sau ventilatoare”
Daniela Cîmpean, mesaj pentru sibieni: „Rămânem în viață mai degrabă dacă nu contribuim la transmiterea virusului, decât dacă mai apar 10 noi paturi ATI sau ventilatoare”

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a transmis luni seara un mesaj către sibieni în care vorbește despre situația dificilă a județului, grav afectat de pandemia de coronavirus și face un apel la solidaritate și la respectarea măsurilor de prevenire.

 

„Dragi sibieni,

Suntem, astăzi, împreună în prima zi de carantină pentru Sibiu, Șelimbăr, Cisnădie și Tălmaciu. Din păcate, cele mai afectate zone din România sunt cele din centrul și vestul țării, incidența cumulată fiind mai mare de 5 cazuri la mia de locuitori în județul nostru, în Cluj, Timiș, Alba, Sălaj, Bihor, Brașov, Arad sau Mureș. Aceste cifre sau altele asemănătoare nu ne împart în cei buni și cei răi sau în cei ce respectă si cei ce nu respectă regulile. Ele ne împart doar în cei loviți astăzi mai tare de virus și cei care, din fericire, sunt mai bine sau măcar cred și speră că așa sunt.

Știu și eu și știți și voi că această situație nu este consecința lipsei de respect pentru viață în județul Sibiu sau în restul Transilvaniei. Știm cu toții că în tot acest an și noi, dar și clujenii, timișorenii, brașovenii și alte milioane de români am fost, mai degrabă, exemple de spirit civic sau de colaborare în lupta cu pandemia. Am arătat, împreună, că ne pasă de viața noastră și de a celor din jur și am fost actori activi și pozitivi în zilele cenușii sau negre care au trecut. Tot ceea ce am reușit să facem până acum, am făcut împreună și a fost un efort exemplar care merită ținut minte.

Mă gândesc, aici, mai întâi, la toți cei care lucrează în spitalele de linia întâi, la femeile și bărbații care muncesc de luni de zile în sectoarele roșii, apărați de doar cei câțiva milimetri grosime ai costumelor de protecție; la cei care au pus profesia lor mai presus de confort, risc și, uneori, de viața privată, fiind zi și noapte în mijlocul luptei pentru viață. Au lucrat și lucrează în condiții de presiune pe care le poți cu adevărat imagina abia după ce ai petrecut măcar o oră în mijlocul acestor oameni și simți, concret, oboseala, teama, speranța sau dorința lor de a termina încă o zi cu bine. Pentru toți cei care nu au abandonat, care nu s-au speriat, care nu au dat bir cu fugiții, care au luptat și luptă cu virusul în spitale și în întreg sistemul medical din Sibiu și din România, mă înclin și cred că-și merită pe deplin calitatea de eroi ai acestui război cu virusul. Mulți sunt acum anonimi, însă când totul va reveni la normal, cred că merită să-i cunoaștem, să le strângem mâinile și, poate, să le spunem „Mulțumim!” încă o dată pentru viață!

Asemeni lor sunt mulți alți români care fac ca lumea noastră să nu se prăbușească cu totul, să nu se închidă așa cum ai închide lumina într-o noapte întunecoasă. Avem apă, electricitate, hrană, medicamente, transport și tot ceea ce face viața obișnuită posibilă în sate și orașe doar pentru că bărbați și femei, anonimi, înfruntă în fiecare zi riscul de îmbolnăvire, lucrând în sectoarele critice, a căror închidere ar produce probabil un efect negativ chiar mai mare decât cel pe care îl produce, deja, virusul. Pentru ei, respect si gratitudine!

Ca și voi, m-am săturat de pandemie, de mască, de restricții, de lipsa celor dragi pe care să-i poți vizita și pe care să-i strângi în brațe. Mi-e greu să mă gândesc că va mai dura, că vara fără câteva zile de liniște pe malul mării va fi urmată de o iarnă poate fără bucuria pârtiei de schi sau a sărbătoririi în Piața Mare a Revelionului. Dar rezist! Rezist tentației de a face ieșiri care nu sunt strict necesare, tentației de a-i atinge pe cei din jur, de a respira liber, fără mască, de a-i revedea față în față pe cei dragi care îmi lipsesc, de a merge la teatru sau la Filarmonică. Rezist, mai ales, tentației de a-mi revendica libertatea neîngrădită de a face lucruri normale pentru stilul de viață obișnuit înainte de pandemie. Și vă mulțumesc vouă, sibienilor care faceți la fel, care vă gândiți, ca și mine, că va trece și că trebuie să treacă cu bine! Pandemia nu se poate combate în spitale, o combatem fiecare dintre noi, în fiecare clipă, refuzând să fim parte a lanțului de contaminare. Fiecare viață contează și gândul meu în fiecare zi e că o facem pentru ca virusul să ia cât mai puțini dintre noi înainte de vreme. E un preț mare pe care îl plătim de atâta vreme, dar oare există ceva mai de preț decât o viață salvată?

Dând filmul înapoi, privind spre trecut, vedem că sunt, cu siguranță, lucruri mai mari sau mai mici care acum știm sau credem că puteau fi făcute altfel. Întotdeauna e așa: după ce partida de șah sau meciul de fotbal se termină, nu doar cei care privesc, ci și cei care au fost în tumultul jocului văd soluții mai bune. Și se gândesc, ne gândim „Cum ar fi fost dacă?”.

Toți cei care am fost implicați în serviciul public în aceste zile grele, indiferent de poziție sau domeniu, suntem și vom continua să fim responsabili, atât pentru ceea ce am făcut, cât și pentru ceea ce, eventual, nu am făcut. Cred că după ce totul va fi trecut, fiecare instituție și fiecare persoană va trebui să tragă o linie, să adune și să scadă și să vedem cu toții, transparent, rezultatul. Acum, însă, e nevoie de o mai mare mobilizare pentru a limita răspândirea virusului, pentru mai mult oxigen, pentru mai multe paturi disponibile în spitale, pentru mai multe teste efectuate, pentru mai multe ventilatoare sau medici în zonele critice, pentru mai multe minți raționale care gândesc constructiv, pentru mai multe vieți salvate. Avem nevoie de fiecare resursă, de fiecare om acolo unde e mai priceput și, mai ales, avem nevoie de mai multă încredere.

Al doilea val a adus un număr de îmbolnăviri pentru care niciun sistem medical din lume nu s-a dovedit pregătit. Șansa noastră e vaccinul, de care suntem din ce în ce mai aproape, dar, mai ales, grija continuă ca un număr cât mai mic de oameni să se contamineze și să ajungă în spitale. Rămânem în viață mai degrabă dacă nu contribuim la transmiterea virusului, decât dacă mai apar 10 noi paturi ATI sau ventilatoare sau crește cantitatea de oxigen disponibilă (chestiuni care oricum sunt în centrul atenției în fiecare spital din județ).

Cred în solidaritate, în rațiune și coeziune și cred că Sibiul, ca și multe alte locuri din țară, va arăta că, împreună, reușim!

Daniela Cîmpean”

 





comentarii
21 comentarii

Adica, decat sa-si bata ei capul sa gaseasca solutii, lucru imposibil pentru pregatirea lor precara, mai bine sa stam in casa ca sa nu ne transmitem virusul...Cat timp? Nu se stie. Ma tot intreb: cat ii mai suportam pe acesti politicieni care ne sfideaza si isi bat joc de viata noastra? Peste 10 ani vor spune aceleasi lucruri. Ca nu sa facut pentru ca...varii motive. Realitatea este ca de cand a inceput pandemia, acesti politruci au reusit performanta de-a monta niste corturi penibile si niste containere subdimensionate in curtea spitalului.Atat! Iohannis spunea la inceputul pandemiei ca se vor renova spitale etc...Ce s-a facut? Nimic. Si vine doamna Campean si ne povesteste de efortul comun si alte tampenii si ne tin lectii de responsabilitate iar ei chefuiesc, participa la tot felul de evenimente si se gandesc cum sa mai abureasca pentru a ne fura votul inca o data. Romania trezeste-te!!!
John Doe
17.11.2020 00:19
ce cearcane!!! sper sa nu o mai tina in brate pe umflata de la spitalul judetean
17.11.2020 00:19
Eu nu zic ca toti Sibienii sunt perfecti dar atita timp cit oameni circula nestingheriti dintr-un oras sau altul nu se va mai termina. Degeaba stam toti in case ca se linistesc lucrurile temporar. Or sa vina altii infectati din alte orase tot acolo se ajunge peste citeva saptamini asta este adevarul
17.11.2020 02:34
Ce tupeu are asta!!!! Ce tupeu, incredibil!
Duduie, povestile astea imbecile sa i le spui lu' fi'ta, bine?
Hai sa spunem noi realitatea: esti incompetenta, asa ai fost mereu, mor oamenii in spital cu zile ptr ca nu exista ventilatoare si paturi in ATI, ati transformat cel mai mare spital in spital suport COVID si oamenii cu alte boli nu mai au unde se trata, IMBECILILOR!!!!!
P.S. MARS! OAMENII MOR DIN CAUZA UNOR INCOMPETENTI GEN CIMPEAN, TURCAN!!!!
17.11.2020 06:02
Frate, ce urata e! A bagat saci de bani in pozele afisate prin oras !
17.11.2020 07:08
Asta e dusa rau!
Cum ati putut mai sa puneti stampila pe incompetenta asta? Va vorbeste despre cai verzi pe pereti! Va place,nu?
Alex
17.11.2020 07:50
Cat putem sa mai stam izolati? Am stat in perioada martie- mai si dupa aceea infectarea a explodat... Nu putem sta o vesnicie izolati, iesind mascati dupa paine si facand scoala online sau telemunca... Asta e ca in romanele absurde... Trebuie solutii. Si 10 paturi la reanimare conteaz, cum sa nu conteze, dna presedinte?
Haideti la vot in 6 dec. sa le aratam ce merita!
17.11.2020 08:06
d-na Campean , nu ne luati de prosti si nu insinuati ca nu aveti nici o raspundere asupra conditiilor inexistente sau de ev mediu din spitalul judetean pe care-l pastoriti.
Cum poti spune cuiva bolnav care nu se poate interna din cauza de lipsa de paturi (fie la pat cu oxigen livrat mai mult ca placebo fiind sub parametri minimi sau mai rau care ar avea nevoie la ATI) :
"„Rămânem în viață mai degrabă dacă nu contribuim la transmiterea virusului, decât dacă mai apar 10 noi paturi ATI sau ventilatoare" ??
Adica, daca ai luat virusul esti prost ca l-ai luat si nu te-ai protejat (de asimptomaticii care pot fi oriunde langa tine pentru ca se testeaza foarte putin) tu esti de vina, si sa nu vii la noi sa ta plangi daca nu mai gasesti pat !
Mai bine ati fi tacut din gura.
Dan
17.11.2020 08:37
"Rămânem în viață mai degrabă dacă nu contribuim la transmiterea virusului, decât dacă mai apar 10 noi paturi ATI"

Translate: cetatenii sunt vinovati ca au murit multi pacienti cu Covid , nu Directoarea Liliana, intrucat nu stau in case, circula si respira prea mult.
Intrebare : Pentru ARVOCATA asta au iesit oamenii in strada?
MCHAMMER
17.11.2020 08:46
Și totuși de ce unii oameni fac o formă gravă și alții o formă mai ușoară? Desigur că acest lucru are legatură cu vârsta dar are legatură și cu sistemul imunitar al fiecăruia.
Ce măsuri a luat statul liberal pentru ca oamenii să aibă un sistem imunitar mai puternic? Niciuna. Pe de o parte statul încurajează pe toate căile consumul de tutun, alcool, zahăr, produse din făină albă, legume și fructe modificate genetic. Pe de altă parte susține sistemul politico-sanitar mondial condus de Big Pharma prin care țările ajung să-și piardă independența și sănătatea cetățenilor.
Sunt foarte mulți oameni diagnosticați cu boli cronice și condamnați pe viață să consume medicamente. Medicii de familie aproape că nu se mai preocupă de prevenție. Singura lor grijă e să elibereze pe bandă rețete cu medicamente sau să îndemne oamenii să se vaccineze. Asta înseamnă medicina pentru foarte mulți medici. Iar cei care au avut ghinionul să ajungă prin spitale au avut ocazia să simtă pe pielea lor cât de competenți sunt acești medicii făcuți pe bandă de un sistem universitar corupt și primitiv.
Un cititor
17.11.2020 09:11
Pentru reabilitatea Stadionului nu a trebuit sa stam in casa?
Cu banii aia puteau sa inceapa noul spital. Adica vedeam si noi ca au un interes pt noi....
Acum dau din colt in colt....pt binele nostru e bine sa te protejezi singur....trebuie sa te descurci singur.
Oare cand se termina pandemia pot sa cer la Primarie sa nu mai platesc impozite asa numai ma descurc singur ...a si la sanatate sa nu mai plaesc nimic...tot nu avem unde sa ne tratam...poate e mai sigur asa...
Mister69
17.11.2020 09:19
Rusine doamna , si felicitari celor care au votat PNL .
Pnl =psd sa va fie clar ! Niste gunoaie !
Rusine
17.11.2020 10:21
Daniela viata este trecătoare, iar voi o faceți sa treacă și mai repede ... și cum ai zis acolo la final in ce crezi tu ... daca nu crezi si in Dumnezeu trăiești degeaba si nu o sa reușești absolut nimic ... ai un sistem de valori care este nul.
17.11.2020 10:55
Haha mentalitate comunista !! Si-a dat arama pe fata securista' ! Impozitele noastre se duc pe reclame nu pe APARATURA DE SPITAL -ca de' nu e nevoie
Turcan , Campean -valea!!!
Esti isteata rau !
Sibian
17.11.2020 11:20
Haha mentalitate comunista !! Si-a dat arama pe fata securista' ! Impozitele noastre se duc pe reclame nu pe APARATURA DE SPITAL -ca de' nu e nevoie
Turcan , Campean -valea!!!
Esti isteata rau !
Sibian
17.11.2020 11:34
Doamna o da pe coarda sensibila! Apel la omenia si bunavointa cetatenilor! Doamna, chestiile astea sunt fumate! Asa ea fost si la inceputul anilor 90. Toata lumea venea cu coarda sensibila si in timpul asta unii vindeau fabricile si uzinele de ne-au lasat calici, sa luam drumul strainatatii!
Gasiti alte argumente, doar sunteti politician de top!
17.11.2020 14:28
Felicitari pentru articol, doamna Daniela Campean.
Citind insa comentariile, trebuie sa remarc ca "fericiti (sunt) cei SARACI CU DUHUL ca a lor este imparatia cerurilor" , adica acolo unde vor ajunge "liberi" si fara masca. Daca nu erau saraci cu duhul (adica putin mai inteligenti) intelegeau si mesajul articolului si nu se angajau in propaganda politico-religioasa de mahala.
Cititescu
17.11.2020 15:39
Dintre toti forumistii, matale esti bogat si cu duhul, si cu laude la adresa comenduirii judetului... Explica-ne matale, mesajul subliminal al articolului.
@Citicescu
17.11.2020 15:48
sibienii pot trai linistiti si fara mesaje
de la pdl,pnl cimpan brancardier de gusterita
acum e si medic,aceasta jurista la muzicanti?
cinta la alta masa,nulitate de sibiu
cu turcana de botosani si astrid gaina botrina de sibiu
votati,votati ca oricum va fura voturile,cu STS
17.11.2020 16:58
POLIȚIA ARE TOATĂ VINA PENTRU SITUAȚIA CREATĂ.
STĂM ÎN CASĂ CA NISTE LEGUME. ASTA AM AJUNS, LEGUME DIN CAUZA VOASTRĂ. VĂ SPUN SINCER CĂ AM AJUNS LA FUNDUL STÂNCII.
SUNTEȚI CEI MAI JOSNICI OAMENI POLITICI DE LA REVOLUȚIE PÂNĂ ÎN PREZENT.
DACĂ NU NI SE SPUNE ADEVĂRUL ATUNCI SE VA CREA O SITUAȚIE FĂRĂ PRECEDENT.
SĂ VĂ FIE RUSINE ! ULTIMUL MESAJ ÎN LIMBA ROMÂNĂ! CEA MAI URÂTĂ LIMBĂ DE PE PĂMÂNT!
NECUNOSCUT
17.11.2020 18:13
Draga doamnă. Dacă vrei să faci ceva demite măgarii d3 2 lei si pune oameni care stiu ce sa facă. De demis urgenta
Dr.Grosu el a condus activitatea medicală și in afara ca se da conducătorul sănătății prin influența pe care o are nu a facut nimic
Dr .Coldea marea ei greșală este ca sa lasat influentata de acest dr Grosu
Stroia Sebastian asta e
dezastru.Cum a ajuns asta in spital?
In primul mandat a învățat unde este baia.
Pe bune aveti oameni care v-am scoate din această situație.
Dr.Chicea
Dr.Catana
Dr.Hasegan
Si pentru Psihiatrie o aveti pe Nicoară sau Fratila.Acolo aveti noroc ca Dr Băncilă stie ce face.
Sanatate
17.11.2020 20:08
Din aceeasi categorie
Forumul German

PSD Sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia