Tribuna
Daniel Constantin la Sibiu: 100 milioane lei pentru autostrada Sibiu-Pitești și de cinci ori mai mult pentru partidele politice
Sorana MAIER
1369 vizualizari
Daniel Constantin la Sibiu: 100 milioane lei pentru autostrada Sibiu-Pitești și de cinci ori mai mult pentru partidele politice

Deputatul Daniel Constantin, din partea partidului Pro România, a susținut zilele acestea o conferință de presă la Sibiu, în care a criticat lipsa bugetului pentru anul în curs, alocările mici pentru investiții importante de infrastructură și a anunțat faptul că echipa partidului săi se va mări cu noi membri ce vor veni dinspre ALDE.

Constantin a vorbit despre disproporția din proiectul bugetului pe 2019, unde apar doar 100 milioane lei pentru autostrada Sibiu-Pitești.

”Eu m-am uitat pe buget, în drum spre dumneavoastră și desigur că nu mă mai surprinde nimic. Dar dacă o să vă uitați și dumneavoastră, o să vedeți că pentru autostrada Pitești Sibiu, pentru proiectare și execuție avem fabuloasa sumă de 110 milioane de lei, undeva în jur de 25 de milioane de euro. Atât vor investi, dacă vor investi, în 2019 în autostrada Pitești-Sibiu. Prin comparație, ca să vă dați seama, pentru partidele politice, în bugetul de stat o să întâlniți suma de 100 de milioane de euro. Deci aproape 500 de milioane de lei merg pentru finanțarea partidelor politice, pentru autostrada Pitești Sibiu, doar 110 milioane de lei. Aceasta este importanța pe  care cei care guvernează astăzi înțeleg s-o de dezvoltării economice a României”, a spus Constantin. El a făcut referiri și la alte proiecte de autostrăzi care au sume foarte mici.

În ceea ce privește întârzierea bugetului, parlamentarul este de părere că acest lucru va avea repercusiuni în multe domenii, întârzierea ducând la ”salvarea” unui deficit bugetar, în condițiile în care nu se vor înregistra creșteri pe primele două luni.

 

Românii ar prefera să vină la ski în România

 

El vede ca o rezolvare a problemelor economice, spunând că avem un nivel foarte scăzut al veniturilor din turism, în condițiile în care potențialul României este mult mai mare.

Una dintre ele se referă la un cadru foarte clar de reglementare a investițiilor mai ales din fonduri europene. (...) Să avem un program special în care banii europeni să vină pentru dezvoltarea unitară integrată a zonelor de turism. Imaginați-vă ce ar însemna în zona dvs. să dezvoltăm stațiunea de ski de la Rânca până către Voineasa, unde există un potențial de aproape 200 km de pârtie. Câți români ar prefera România și nu ar mai merge în alte țări pentru a practica acest sport. A doua măsură care mi se pare importantă și care nnu costă nimic bugetul de stat se referă la scutirea de impozit pentru investițiile noi. Colegii au propus acolo mai multe etape, pentru investițiile între 200.000 euro și un milion să fie scutiți 1 an de zile, pentru cei care au investiții între 1 și 5 milioane, să fie scutiți 3 ani și pentru cei care fac investiții mai mari de 5 milioane, să fie scutiți 5 ani de zile de impozitul acela special, dar și de impozitul pe proprietate, care prezintă o sarcină destul de mare”, a declarat Constantin.

Deputatul a explicat că vor propune aceste măsuri, chiar dacă sunt  în opoziție, căci pot veni cu aceste amendamente sau propuneri la bugetul de stat.

 

Ministrul Turismului, mai mult ghid

 

”Avem și ministrul Turismului din Sibiu, am văzut că a preferat să fie mai mult ghid turistic, decât ministru al Turismului, ghid turistic pentru domnul Codrin Ștefănescu”, a spus Constantin, făcând referire la modul în care Ștefănescu a fost întâmpinat de un grup de protestatari în timpul vizitei la Sibiu.

Daniel Constantin a adăugat și faptul că echipa de la Sibiu va crește, că a început să facă deja primii pași prin închirierea unui sediu, iar în perioada următoare, și alți membri se vor alătura și se pregătesc de europarlamentare.

„Din ce în ce mai mulți oameni și-au dat seama de această coaliție toxică PSD-ALDE, care se extinde ca o epidemie și la nivelul societății, dar și la nivelul administrației publice. Mă aștept ca săptămâna viitoare și alți colegi, de la alt partid, sunt convins că se vor alătura și vom face o echipă din ce în ce mai puternică la Sibiu. (...) Eu am prieteni foarte mulţi în ALDE, am şi colaboratori. Ţin legătura cu ei. Majoritatea sunt foarte nemulţumiţi de ceea ce se întâmplă acolo, dar mulţi dintre ei nu pot pleca, pentru că sunt în funcţie, consilieri locali, consilieri judeţeni, alţii sunt primari şi legea nu le permite să plece. Sunt alţii care au decis să facă pasul şi, da, mă aştept ca în zilele următoare, foşti colegi şi din organizaţia ALDE Sibiu să se alăture ideilor noastre. La parlamentari nu am discutat”, a spus el referitor la venirea unor membri ALDE către Pro România.

 


comentarii
1 comentarii

ha ha ha ha
08.02.2019 15:22
Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia