FITS 2022
Tribuna
Daniel Chelcea este noul manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu
Laura BUCIU
4705 vizualizari
Daniel Chelcea este noul manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu
© Arhivă

Colonelul în retragere Daniel Chelcea este noul manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Concursul pentru postul de manager al Spitalului s-a încheiat, Chelcea a fost singurul candidat și a fost declarat admis.

„Tocmai s-a încheiat concursul pentru postul de manager al Spitalului Județean Sibiu și singurul candidat care a participat a fost declarat admis de către comisie, după susținerea proiectului de management.  Rezultatele vor fi afișate pe site-ul instituției. Îi urez succes domnului doctor Daniel Chelcea în noua sa calitate de manager și sper să avem o gestionare cât mai buna a noului val pandemic ce a început déjà”, a spus consilierul județean Adrian Echert, membru în Comisie.

 

Daniel Chelcea a condus DSP-ul în cea mai grea perioadă

 

Colonelul medic Valerian Daniel Chelcea a fost numit la conducerea DSP Sibiu la cererea ministrului Sănătății, cu aprobarea ministrului Apărării Naționale, după ce conducerea DSP a demisionat în luna noiembrie a anului 2020, pe fondul crizei generate de noul coronavirus, când municipiul Sibiu și mai multe localități din județ au intrat în carantină, având cele mai multe cazuri de COVID-19 din țară și cele mai multe decese.

În locului doctorului Gabriel Budescu a fost numit colonelul Daniel Chelcea, la acel moment director medical al Spitalului Militar Sibiu. Conducerea militară a rămas timp de aproape 10 luni la DSP Sibiu, aceasta fiind singura instituție medicală civilă din țară care a rămas cu director militar.

Colonelul a depus, în vară, documentația necesară pentru trecerea în rezervă, îndeplinind condițiile cu reducerea vârstei standard de pensionare, apoi s-a înscris la concursul pentru ocuparea funcției de manager al celui mai mare spital din județ.

 

Spitalul de Urgență, între demisii și interimate

 

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a fost condus, în prima parte a perioadei pandemiei de COVID-19 de conf.dr. Liliana Coldea, cea care a venit la conducerea unității medicale printr-un concurs care a afost aspru criticat de unii medici, dar și de Opoziția din Consiliul Județean Sibiu. Înainte de declararea carantinei în municipiul Sibiu, pe fondul numărului mare de cazuri de COVID-19 și a deceselor tot mai numeroase, vicepremierul de atunci, Raluca Turcan, i-a cerut demisia. Coldea a refuzat o perioadă să demisioneze, iar în final a spus că o face, însă nu pentru că recunoaște că a gestionat prost pandemia, ci pentru că a fost forțată să ia această decizie.

Spitalul a avut conducere militară. A fost numit colonelul Constantin Vlase, care venea de la Spitalul Militar Galați. Medic infecționist, Constantin Vlase a condus SCJU Sibiu de la finalul lunii noiembrie 2020 până în ianuarie 2021. La încetarea mandatului conducerii militare, președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, l-a numit manager interimar pe Florin Neag, la acel moment administratorul public al județului. În iunie 2021, acesta a câștigat concursul pentru postul de manager al Spitalului Clinic de Psihiatrie Sibiu, astfel că fotoliul de manager al celui mai mare spital din județ a rămas din nou liber. A fost numit din nou un manager interimar, în persoana lui Robert Fotache, cel care până la această numire a îndeplinit funcția de director administrativ.

comentarii
7 comentarii

Traiasca pensia speciala militara cumulata cu salariul de bugetar director de spital judetean de stat! Ambele de la stat, IMORAL si ILEGAL !
Oare nu e conflict de interese ?
special si bugetar
15.09.2021 12:14
Nu-i prost cine primeste,e prost cine da.Unde sunt promisiunile pnlului de desfiintare a pensiilor speciale,de eliminare a cumulului pensiei cu salarul la stat etc.
Teo
15.09.2021 15:21
Pensia speciala militara din capul tau (neterimnat) se numeste pensie de serviciu (in toate armatele europene). Chelcea va fi colonel in rezerva si oricand poate fi chemat la ordin sub drapel. Tu, cand vei iesi la pensie, vei fi liber ca pasarea cerului, nimeni nu te va putea chema la ordin inapoi la serviciu... Inca nu e lege care sa nu permita cumularea pensiei (oricare ar fi ea) cu serviciul la stat (si, apoi, de ce nu ar fi imorala si cumularea in sectorul privat ?). Munca trebuie sa fie platita fara conditionari, altfel ne vom transforma in sclavi. A fost o perioada cand nu s-au putut cumula pensia cu salariul la stat, dar a fost in baza unei legi (oricum, neconstitutionala pentru ca promova clar o discriminare).
@special si bugetar
15.09.2021 19:45
Să nu ajungem ca Nord Coreenii cu Armata asta.
Românii nu au ce pune pe masă , am ajuns vai de capul nostru din cauza Covid -19.
Trăim vremuri grele și o să vină și mai grele.
Să sperăm că nu vin.
Tatăl meu a slăbit 16 kg .
Viața este frumoasă nu-i așa ?
Legea
15.09.2021 21:10
La ordin sub drapel pe vreme de război.
Să fraierești pe cine vrei , dar nu pe mine.
Iar, legile sunt făcute pentru a fi încălcate.
Din moment ce este în rezervă-pensionar că în armatele europene nu poți să-i mai acorzi încă un salar.
Zic și eu .
BeeBang
15.09.2021 21:13
Tot in pamant ajunge, nu ia nimic cu el. Dreptatea e doar la Dumnezeu, in lume nu exista.
Andrei
17.09.2021 22:58
Bah, du te si cresteti nepotii, expiratule!
Gata, ardei umplut pensionar!
18.09.2021 11:51
Din aceeasi categorie
SEVIS

Campanie de comunicare

Turul ciclist al Sibiului

LINIA VERDE

Comunicat de presa

Comunicat de presa

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Comunicat de presa
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA