Tribuna
Dan Şova - trei ani închisoare pentru CET Govora
Dan Şova  - trei ani închisoare pentru CET Govora

Fostul ministru Dan Şova a fost condamnat definitiv, la trei ani de închisoare cu executare, în Dosarul CET Govora, transmite Ziare.com
Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis condamnarea lui Dan Şova la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, sentinţa fiind definitivă. În acelaşi dosar, instanta a decis condamnarea la trei ani cu suspendare şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii a fostului şef al CET Govora, Mihai Bălan. DNA a cerut, la ultzimul ternmen, pentru Sova, o pedeapsă de nouă ani de închisoare cu executare şi tot pedeapsă cu executare pentru Bălan.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unor contracte de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.
Procurorii notează în rechizitoriu că, în urma demersurilor lui Dan Şova pe lângă Mihai Bălan, în lunile decembrie 2011 şi mai 2013, Bălan a încheiat două contracte de consultanţă cu firma de avocatură reprezentată de martorul denunţător, iar în perioadele ianuarie-octombrie 2012 şi respectiv iunie 2013-august 2014 a avizat, din partea CET Govora, plăţile efectuate în baza celor două documente, cu încălcarea prevederilor legale şi a normelor interne de funcţionare a societăţii respective.
DNA mai arată că aceste contracte nu erau justificate pentru că atunci CET Govora avea un departament juridic în care îşi desfăşurau activitatea şase jurişti, iar problematica dosarelor aflate în lucru nu impunea asistenţă din partea vreunei societăţi de avocaţi.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia