Tribuna
PNL
Dacă ţii neapărat să iei jordiţă de Moş Nicolae, poţi să iei. De pe Bălcescu
Dacă ţii neapărat să iei jordiţă de Moş Nicolae, poţi să iei. De pe Bălcescu
Dacă vă era dor de un târguleţ, aşa, sezonier, de tipul „Valentine's Day” sau „1-8 martie”, iată că acum aveţi de ce vă bucura. Pe STRADA Nicolae Bălcescu (că toţi scriu „Bulevardul”, de zici că ieri au venit de pe sate la Sibiu) avem din nou atmosferă, cumva, de târg/iarmaroc de pe vremuri. Cu produse de sezon. „Sezon” însemnând, dacă te uiţi la ce marfă este, orice, între ajunul sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae şi Revelion.

Deci: în top sunt, desigur, nuieluşele de „Moş Nicolae”, în diverse variante, de la cele simple la cele mai bogat ornamentate, cu preţuri pornind de la 3 lei, trecând prin 5 lei sau, spune lumea, chiar 10 lei. Sau la preţul de „câte doriţi dar nu vă spun dacă nu luaţi”.
Mai avem coroniţe de Crăciun, (că va fi imediat, adică peste 20 de zile) cu preţuri pornind de la 5 lei – varianta brută, fără ornamente. Sau brăduţi (ca să se usuce deja până la Crăciun), cu preţuri peste 20 înspre peste 30 de lei. Vâscul, că fără să te pupi sub vâsc nu îţi cade bine rachiul, vinul sau sarmalele, e cică aproximativ 5 lei.

Din câte ştim, conform tradiţiei, cadourile de „Moş Nicolae” (că despre darurile Sf. Nicolae nu prea mai pomeneşte nimeni, că suntem prea cool) se împart în două. Dulciuri în încălţări, pentru cei care au fost cuminţi. Sau, pentru cei ne-cuminţi... jordiţe. Sau, na, nuieluşe. Cică, pentru ca să asculte de părinţi şi de bunici. Dacă ne uităm la ce ofertă de piaţă este la coercitivele acestea, e cam lipsă de copii cuminţi... Sau le dăm şi una şi alta?

Foto: RĂZVAN NEGRU


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia