Tribuna
PNL
Dacă e în spate, se cheamă că nu se vede...
Dacă e în spate, se cheamă că nu se vede...

"Capul să trăiască – fundul să-l trăznească", e o zicătoare ardeleneaască ce defineşte meteahna aceasta de a face în faţă frumos, că, nu, pe acolo trece şi vede lumea, iar în spate să fie cu totul altceva. Că pe acolo nu trec mulţi.
Este şi situaţia semnalată de un cititor care a remarcat că în spatele complexului -gigant de pe Dumbrăvii (Finanţe, CEC, facultate, bânci, etc) gunoaiele cam îşi fac de cap. Că e vorba aceea, în spate, nu în faţă.
La ce e acolo, înţelegem că a fost la un moment dat un şantier unde s-a lucrat. Iar după ce s-a lucrat, a rămas aşa, cu resturi de materiale de construcţie, nisip în saci, resturi de copertine de protecţie, etc.
La acestea s-au mai adăugat alte elemente din seria "de ce nu?", adică gunoaie ocazionale de prin jur, ca să nu ne mai aglomerăm lăzile proprii de gunoi. Sau, de exemplu, e aplicată egea aceea că orice groapă, denivelare, şaht, gură de aerisire, e, din start şi un coş de gunoi unde mai arunci şi tu ce ai în plus: peturi de bere şi peturi de bere şi alte peturi tot de bere. Pentru că se poate şi e în spate, nu în faţă.
Cum ar fi să vedeţi o persoană elegantă, îmbrăcată la marea fiţă, aşa din faţă, iar din spate să vedeţi că are pete de transpiraţie pe cămaşă şi urme de untură pe pantaloni? Păi e la fel ca în cazul acesta. Capul să trăiască – fundul să-l trăznească, iar dacă e în spate se cheamă că nu se vede... 


comentarii
1 comentarii

complexul ala e cea mai mare crima urbanistica facuta in Sibiu in ultimii 30 de ani. Mai stiti ce parc frumos era pana prin '92? ce frumos ar fi fost si acum...
itu
18.08.2020 10:53
Din aceeasi categorie
Sibiu Guitar Meeting

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

anunt-incepere-proiect-139830-final

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia