Tribuna
PNL
Curtea interioară a Palatului "Brukenthal" a devenit sală de spectacole. Turneul Internaţional STRADIVARIUS 2017 a ajuns la Sibiu
Andra MARINESCU
5252 vizualizari
Curtea interioară a Palatului
© Răzvan NEGRU
Curtea interioară a Palatului "Brukenthal" din Piaţa Mare s-a transformat, mai bine de o oră, în sală de spectacole. Vioara Stradivarius a răsunat în acordurile lui Alexandru Tomescu, care a susţinut, alături de Omar Massa şi Sânziana Mircea, concertul "Anotimpurile", care face parte din Turneul Internaţional Stradivarius, celebrând, totodată, şi cei 200 de ani ai Muzeului Naţional "Brukenthal".

Concertul a fost organizat de Muzeul "Brukenthal" şi Asociaţia Culturală "Pictor Octavian Smigelschi". La eveniment au luat parte iubitori de artă şi cultură, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, printre care prefectul Sibiului, Lucian Radu, şi preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean.
Concertul a fost prezentat de Alexandru Chituţă, şeful secţiei Educaţie, Marketing, Comunicare şi Secretariat al MNB şi preşedintele Asociaţiei Culturale "Pictor Octavian Smigelschi".
În deschiderea manifestării, prof. univ. dr. Sabin Adrian Luca, managerul Muzeului, a transmis un mesaj de bun venit tuturor celor prezenţi.

  • "În 1817 visul baronului Samuel von Brukenthal se împlinea şi se deschidea acest Muzeu. Iată ce s-a reuşit în 200 de ani! Noi am căutat să refacem gândurile şi ideile baronului, iar printre ele se găsea şi muzica. Noi credem în valoare, în oamenii care pot aprecia frumuseţea culturii", a spus Sabin Adrian Luca.

Concertul a început cu "Dansul spaniol" şi "Tangoul" ce au dus auditoriul într-o călătorie în Peninsula Iberică, de unde au plecat mulţi compozitori renumiţi.


Din 13 mai, până pe 9 iunie


Violonistul Alexandru Tomescu, pianista Sânziana Mircea și bandoneonistul Omar Massa au plecat pe 13 mai şi vor fi până pe 9 iunie în Turneul Internațional Stradivarius 2017, turneu ajuns la a zecea ediție. Este o călătorie muzical - culturală în 14 centre culturale din România, dar și Franţa, care aduce în fața publicului un repertoriu de excepție, interpretând "Anotimpurile" de Astor Piazzola și dansurile spaniole compuse de Manuel de Falla, Enrique Granados şi Pablo de Sarasate.
În cei zece ani, Turneul Internațional Stradivarius a parcurs o călătorie plină de experiențe exprimate prin muzică, atitudine, valori si, mai presus de orice, spun organizatorii, prin apropierea de publicul mai tânăr și neexperimentat. 
An de an, Turneul a adus la concerte un număr tot mai mare de spectatori, respectiv peste 10.000 oameni iubitori ai muzicii, din toate categoriile de vârstă. Violonistul Alexandru Tomescu, liderul acestui proiect, crede în angajamente pe termen lung, în întâlniri care rezistă timpului și își dezvoltă adevărata valoare, asemenea muzicii.

  • "Muzica, dar mai ales cea clasică, poate părea o formă de artă greu de pătruns, doar pentru cunoscători. Dar muzica clasică oferă multă deschidere către tot publicul care iubește sunetul, pentru că oferă emoție și este o formă complexă de comunicare. Publicul sesizează legătura dintre muzică, expresie, formă, culoare, imagine și tot ansamblul stărilor, dar și activitățile care se desfășoară pe scenă: de la mișcare, teatru, muzică până la poveste", spun organizatorii.

Turneul a debutat pe 13 mai la Brașov — Centrul Cultural Reduta, a continuat pe 14 mai — Pitești — Filarmonica, a ajuns pe 16 mai la Târgu-Mureș — Filarmonica de Stat, 17 mai — Cluj-Napoca — Sala Auditorium Maximum, 18 mai — Sinagoga Bistrița, 20 mai — Timișoara — Filarmonica "Banatul", 21 mai — Sebeș — Centrul Cultural 'Lucian Blaga', 23 mai — Onești — Biblioteca "Radu Rosetti", 24 mai — Piatra Neamț — Cinema "Dacia — Panoramic", 25 mai — Iași, 29 mai — Craiova — Filarmonica 'Oltenia', 30 mai — București — Casa Radio şi 1 iunie la Sibiu, în Muzeul "Brukenthal". Se va încheia pe 9 mai la Târgu-Jiu, în Parcul "Coloanei fără sfârșit".

  • "Turneul Internațional Stradivarius 2017 - 'ANOTIMPURILE' continuă să fie dedicat proiectului de restaurare a Casei 'George Enescu' din Mihăileni, Botoșani, și crearea de cursuri de pregătire muzicală pentru tinerii din zonă și din toată țara, Master Class de vioară, toate într-o serie de evenimente dedicate marelui muzician George Enescu", conchid organizatorii.

 

© Răzvan NEGRU


comentarii
4 comentarii

Am venit de la Craiova la Sibiu special pentru acest moment! A fost extraordinarrrrrrr!!! Organizare, foto, autografe si, si un concert nemaipomenit!
Maria
02.06.2017 18:55
Bravo tie!Noi stam in Sibiu si nu mergem.
Eugenia
02.06.2017 21:19
A fost extraordinar!!!!
Mihai
02.06.2017 21:38
Un concert intr un spatiu mirific! Felicitari celor care s au gandit sa organizeze acolo spectacolul!
Miha
02.06.2017 21:39
Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia