Tribuna
Cursurile vor fi online și evenimentele suspendate la ULBS, până în 14 aprilie
Andra MARINESCU
1973 vizualizari
Cursurile vor fi online și evenimentele suspendate la ULBS, până în 14 aprilie
© Arhiva TRIBUNA
Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu a dezvoltat, joi, un plan de măsuri pe care să le ia împotriva răspândirii coronavirusului. Astfel, cursurile se vor desfășura online până în 14 aprilie, Biblioteca Universitară va avea un program special, iar orice manifestare culturală, sportivă și științifică va fi suspendată până după această dată.


"Consiliul de Administrație al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu a decis, joi, 19 martie, o serie de măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului (COVID -19), în conformitate cu Decretul de instituire a stării de urgență pe întreg teritoriul României", a declarat Teodor Boantă, purtătorul de cuvânt al ULBS.
Astfel, decizia Consiliului de Administrație de suspendare a cursurilor față în față și desfășurarea lor exclusiv online va fi prelungită din 23 martie până în 14 aprilie, iar pentru activitățile didactice care presupun întâlnirea față în față se vor stabili programe de recuperare, de regulă în zilele nelucrătoare și pe perioada vacanței, după ridicarea stării de urgență. Tot în perioada stării de urgență (12 martie-14 aprilie), cantinele ULBS vor rămâne închise, iar în căminele studențești vor rămâne cazați studenții străini și studenții români aflați în situații speciale.


Bursele studenților nu sunt afectate


O decizie importantă pentru studenți este aceea că instituirea situației de urgență nu va afecta acordarea și plata burselor cuvenite pentru această perioadă.
Conform ULBS, și Biblioteca Universitară va avea un program special. Astfel, se interzice accesul utilizatorilor în sălile de lectură, consultarea unităților documetaristice putându-se face online sau prin împrumut, conform regulamentului de funcționare al Bibliotecii Universitare.
De asemenea, în perioada 23 martie – 14 aprilie, s-a decis suspendarea oricărei acțiuni (culturală, sportivă, științifică) în spațiile ULBS. 
"Nu se vor putea organiza concursuri pentru ocuparea posturilor vacante de personalul didactic auxiliar și nedidactic, sunt suspendate mobilitățile interne și externe, iar în spațiile de învățământ și în spațiile activităților suport este permis accesul doar al angajaților universității", a mai spus Teodor Boantă.
În ceea ce privește plata taxelor de școlarizare și plata altor taxe, ea se va face online, la fel ca cererile pentru eliberarea adeverințelor și altor documente, răspunsul fiind transmis tot online.


ULBS, alături de Spitalul Județean


Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu a mai decis să se alăture inițiativei "Un Spital, O Comunitate".
"În dorința de a susține activitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, ULBS a demarat o campanie internă de donații. Cei care doresc să contribuie la dotarea cu aparatură și materiale sanitare necesare în spital, pot să doneze prin intermediul campaniei "Un Spital + O comunitate - Donează pentru Spitalul Județean Sibiu", derulată de Fundația Comunitară sau direct în contul Spitalului", au mai explicat reprezentanții ULBS.
Conform acestora, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu susține lupta medicilor cu COVID-19 prin studenții Facultății de Medicină, care s-au oferit voluntari.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA