Cursuri de dansuri populare, românești și săsești, la Muzeul ASTRA

Acasa >

Articol

Muzeul ASTRA, unul dintre cele mai mari muzee în aer liber din Europa, păstrează și duce mai departe tradițiile și obiceiurile poporului român, aici vizitatorii putând petrece câteva ore de relaxare în mediul satului de altădată.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Pe lângă atelierele meșteșugărești, la care cei prezenți pot participa, aici se mai organizează și cursuri de dans, ideale pentru cei care doresc să descopere și să înțeleagă primii pași în arta dansului popular românesc și săsesc. Începând cu 8 martie, aici se vor organiza cursuri pentru a învăța jocurile tradiționale românești: Jiana, Hațegana, Sârba și Învârtita sau cele tradiționale săsești din zona Sibiului.

„Cursurile se adresează adulților cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, nivel începători. Dansul ajută și la îmbunătățirea coordonării, flexibilității și forței musculare, stimulează creativitatea și expresivitatea și dezvoltă spiritul de echipă și abilitățile sociale. Instructorii de dans au o vastă experiență în domeniu și se dedică formării unei atmosfere deschise, pozitive. Aceștia își adaptează stilul de predare în funcție de fiecare participant, astfel încât toți să se simtă confortabili și să se dezvolte în ritmul propriu. Cursurile sunt structurate într-un mod care îmbină tehnica cu distracția, asigurându-se că fiecare ședință de dans este o experiență plăcută”, au transmis reprezentanții Muzeului ASTRA.

Jocurile tradiționale românești Jiana, Hațegana, Sârba, Învârtita și dansurile tradiționale săsești din zona Sibiului se vor desfășura în Pavilionul Muzeal Multicultural, Sala Atelier (S 2), poarta 1, din Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului. Modulul (5 ședințe) va începe în 8 martie și va ține până în 5 aprilie, o zi pe săptămână (sâmbăta). Jocurile tradiționale românești vor avea loc între orele 9.00 – 10.30, iar dansurile tradiționale săsești din zona Sibiului, între orele 11.00 – 12.30. Instructori vor fi Dorina Tarcea, membră a Ansamblului Veteranii Junii Sibiului și Sebastian Arion, referent și coordonator al Trupei de dansuri tradiționale săsești a Forumului German din Sibiu

Cursurile sunt gratuite. Înscrierile se fac la numărul de telefon: 0756 / 085779, de luni până vineri, între orele 10-16 (persoana de contact Karla Roșca), în limita a 10 locuri disponibile / modul.

Sursa foto: facebook Muzeul ASTRA

(I.D.)

11 februarie 2025 la 07:05

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor b.o.n.
acum 3 ore
Medieșenii sunt invitați, duminică, la ”Crosul Primăverii”
Primăria Municipiului Mediaș și CS Atletic Star Mediaș îi invită pe toți cei care susțin mișcarea în aer...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 9 ore
Fum negru la Vatican: Cardinalii nu au ajuns încă la un acord privind alegerea noului papă
Mii de oameni s-au adunat joi în Piața Sfântul Petru de la Vatican, în a doua zi a...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 10 ore
Adrian Bibu, prezent la celebrarea a 77 de ani de la înființarea Statului Israel: „Un moment deosebit și profund emoționant”
Adrian Bibu, administratorul public al județului Sibiu, a reprezentat Consiliul Județean Sibiu la ceremonia aniversară dedicată celor 77...
Actualitate
2 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 11 ore
Elevii sibieni descoperă lumea cunoașterii la Biblioteca ASTRA
Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu găzduiește în această perioadă câteva activități speciale dedicate elevilor sibieni în cadrul programelor „Școala...
Actualitate
1 min de citit