Tribuna
Apa Canal
Avrig
Curăţenia de toamnă începe cu debarasarea de deşeurile mari şi DEEE
Dan FRÂNCU
875 vizualizari
Curăţenia de toamnă începe cu debarasarea de deşeurile mari şi DEEE
© arhiva Tribuna

La Avrig a fost declanşată “Curățenia de toamnă”, printr-o acţiune de colectare gratuită a deşeurilor voluminoase şi a celor din categoria DEEE (deşeuri de echipamente electrice şi ellectronice).

La iniţiativa şi cu sprijinul operatorului regional de salubritate, în perioada 26 – 29 septembrie, avrigenii se pot debarasa în mod responsabil şi gratuit de mobilierul vechi și alte deșeuri voluminoase, alături de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Campania se va desfăşura în toate localităţile aparţinătoare unităţii administrativ – teritoriale Avrig (Avrig, Mârşa, Bradu, Săcădate şi Glâmboaca).

În zonele de case, deşeurile voluminoase și DEEE vor fi ridicate din poartă în poartă, în ziua de colectare a deşeurilor reziduale, în intervalul orar 7 – 8 (deşeurile trebuie scoase în faţa proprietăţii, la bordură). Locuitorii din Bradu, Săcădate şi Glâmboaca îşi vor putea preda deşeurile în ziua de joi, 29 septembrie. Cei ce locuiesc la bloc, se vor putea debarasa de acest tip de deşeuri prin depozitarea la platformele publice de colectare din apropierea blocului lor, de unde vor fi ridicate de reprezentanţii operatorului de salubritate în zilele de 26 septembrie (zona 1), 27 septembrie (zona 2) şi 28 seeptembrie (Zona 3).

Deșeuri voluminoase sunt acele deșeuri care, din cauza dimensiunilor, nu se pot colecta în pubelele și containerele obișnuite. Exemple: obiecte de mobilier (casnic sau de grădină), jucării de mari dimensiuni (biciclete, trotinete), covoare, saltele, tocuri de uși, ferestre, mese de masaj, cărucioare de copii, etc.

Deșeuri electrice și electronice sunt toate echipamentele din casă, pe care le alimentăm la priză și care, la un moment dat, s-au stricat sau vrem să le înlocuim cu altele noi. Exemple: televizoare, aparate radio, cuptoare cu microunde, uscătoare de păr, frigidere, aspiratoare, telefoane, etc.

Deșeuri periculoase:sunt: baterii și acumulatori uzați, medicamente expirate, pesticide, insecticide, îngrășăminte chimice, stingătoare de incendiu, lacuri și vopsele uzate, cleiuri și adezivi, uleiuri, doze de spray și recipient sub presiune care încă au conținut etc.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Astra Film Festival

Sibiu Open

Pefoc
A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Comunicat Scoala Jina
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA