Tribuna
Cum vor fi recalculate pensiile: cinci noi surse de venit introduse în legea pensiilor!
Cum vor fi recalculate pensiile: cinci noi surse de venit introduse în legea pensiilor!

Ministerul Muncii pregăteşte o serie de modificări la legea pensiilor care va include cinci noi surse de venituri  pentru recalcularea pensiilor.

Potrivit unui document emis în 23 mai de Ministerul Muncii, una din modificările fundamentale va fi „utilizarea (la calculul pensiei, n.red), pentru perioadele anterioare datei de 01.04.2001, a venitului total lunar realizat pentru care s-a datorat contribuția de asigurări sociale, cu includerea sumelor cu titlu de acord global, ore suplimentare, prime, al 13-lea salariu și alte adaosuri”, anunţă evz.ro.
În prezent, pensia nu include aceste venituri. 
Potrivit Ministerului Muncii, vârsta standard de pensionare a bărbaților va fi de 65 de ani în noua lege a pensiilor, în timp ce în cazul femeilor vârsta standard de pensionare va ajunge la 63 de ani până în anul 2030.

Pensiile, recalculate până în 2020

Un document emis de Ministerul Muncii arată că noua lege a pensiilor va fi adoptată de Parlament în acest an, după care pensiile vor fi recalculate până în anul 2020. "Pentru recalcularea tuturor pensiilor conform noului proiect estimăm o perioadă de minim doi ani”, se arată în documentul Ministerului Muncii. 

Punctul de pensie şi pensia minimă cresc de la 1 iulie 

Începând cu data de 1 iulie, punctul de pensie va crește de la 1.000 la 1.100 de lei. Tot de la 1 iulie, pensia minimă va creşte de la 520 la 640 de lei. 
"Aceste majorări sunt bătute în cuie", a anunţat premierul Viorica Dăncilă.
Din 2019, punctul de pensie va creşte la 1.265 de lei, iar valoarea punctului de pensie va ajunge la 1.775 lei în 2020. Pensia minimă va ajunge la 775 lei în 2020. 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia