Continental
Tribuna
Cum vom circula în Sibiu în ziua Summit-ului. Măsuri speciale pe șoseaua Alba Iulia și pe străzile Andrei Șaguna și Morilor
10178 vizualizari
Cum vom circula în Sibiu în ziua Summit-ului. Măsuri speciale pe șoseaua Alba Iulia și pe străzile Andrei Șaguna și Morilor
© Arhiva Tribuna

În ziua de 9 mai, când Sibiul va fi gazda Summit-ului șefilor de stat și guvern din Uniunea Europeană, vor fi instituite restricții în trafic.

Potrivit Primăriei Sibiu, din 7 mai se va amenaja un culoar special de circulație între Aeroportul Internațional Sibiu și Piața Unirii, pentru transportul delegațiilor către locația de desfășurare a Summit-ului. Acest culoar se va amenaja prin delimitarea a două benzi de circulație din cele patru disponibile cu ajutorul unor balize.

„Până în data de 9 mai sibienii vor putea utiliza toate cele patru benzi, inclusiv acest culoar, restricțiile de circulație urmând să se instituie doar în data de 9 mai, între orele 6 și 20”, arată reprezentanții Primăriei Sibiu.

 

Culoarul de circulație pentru delegații va funcționa în data de 9 mai după cum urmează: 

 

Pe șoseaua Alba Iulia, de la Aeroportul Internaţional Sibiu până la intersecția cu strasa Turismului / str. Morilor, banda a doua a fiecărui sens de mers (cea de lângă axul drumului) va fi rezervată culoarului de deplasare a delegațiilor; sibienii pot folosi banda de lângă trotuar de pe fiecare sens de mers.

 

Pe șoseaua Alba Iulia, de la intersecția cu strada Turismului / strada Morilor până la intersecția cu strada Bastionului, culoarul de deplasare a delegațiilor se va amenaja pe sensul de coborâre actual. Cele două benzi utilizate în prezent pentru urcare rămân la dispoziția sibienilor pentru circulația spre strada Dealului.

 

Pe strada Andrei Șaguna, de la intersecția cu strada Dealului / strada Bastionului până în Piaţa Unirii, culoarul delegațiilor oficiale se va realiza în contra sens, dinspre strada Morilor spre Piața Unirii, sibienii putând circula pe o singură bandă, dinspre bulevardul Victoriei spre strada Dealului.

 

„Chiar dacă circulația nu se va închide pe aceste trasee, recomandăm sibienilor ca, în măsura în care este posibil și în funcție de direcția de deplasare, să aleagă rute ocolitoare pentru a evita blocajele în trafic. Vă mulțumim pentru înțelegerea pe care o acordați pentru ca acest eveniment la cel mai înalt nivel să fie găzduit în bune condiții de orașul nostru”, au mai transmis reprezentanții Primăriei Sibiu.

comentarii
2 comentarii

Oameni buni! Pe tronsonul dintre strada Morilor și strada Bastionului avem 2 benzi pentru coborâre și doar una pentru urcare!
Dan
17.04.2019 21:48
Pe atunci nu era -sens giratoriu- doar o trecere de pietoni marcata -- Am venit de la lucru pe -Morilor si la mijlocul trecerii era un -politai-(militian) Mai in jos de magazinul -alimentar --doi beti mergeu tininduse de umeri pe sosea catre -Dacia service -- Pe mine ma opreste bulica si i-mi cere buletinul-- fiindca l-am ocolit cind treceam strada pe marcaj-- i-mi cere 40 lei Il intreb de ce ?? fiindca am depasit marcajul-- Am zis ---pe cei doi beti care merg pe drum nu-i vezi sau ei au doua perechi de oua?? Mi-a luat legitimatia -- iam zis -- fa ciorba cu ea ---- A venit bulica a doua zi la poarta la Independenta si a dat legitimatia ofiterului de serviciu -- Dar intre timp am facut alta noua -- Amintiri de cind eram in tara -- sunt in U.S.A.- de 30- ani si amintirile ma ajung cind vad poze in ziar
mike
25.04.2019 02:23
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia