Continental
Tribuna
Cum promovează copiii ecoturismul? Veţi vedea vineri!
Andra MARINESCU
1366 vizualizari
Cum promovează copiii ecoturismul? Veţi vedea vineri!
© Arhiva Facebook Fundatia Noi Orizonturi
Sibiul găzduiește vineri, 8 februarie, un eveniment care aduce laolaltă copii și tineri din 11 localități din destinațiile de ecoturism Colinele Transilvaniei, care se întind în județele Sibiu, Mureș și Brașov, și Țara Hațegului-Retezat, județul Hunedoara).


Membri ai cluburilor de inițiativă comunitară "GreenIMPACT", aceștia au lucrat împreună timp de doi ani pentru a descoperi patrimoniul local al zonelor în care trăiesc și pentru a învăța cum să contribuie la promovarea și valorificarea lui.
La evenimentul care are loc de la ora 14 în sala de conferințe a Hotelului Împăratul Romanilor, ei vor organiza o șezătoare cu obiceiuri, meșteșuguri și simboluri locale descoperite în cadrul celor aproximativ 30 de proiecte în folosul comunității pe care le-au făcut până acum.
"Vă invit să aflați cum au readus copiii din Biertan în actualitate un simbol local – Donariul, cum au reinventat copiii din Chirpăr brunch-ul, cum au creat copiii din Alțîna magneți de frigider sub formă de costum popular românesc și săsesc și cum au reușit copiii din Slimnic să negocieze cu Ministerul Culturii statutul de monument istorico-cultural pentru Turnul Înclinat din localitatea lor (cel mai înclinat din lume după cel din Pisa)", este mesajul organizatorilor.
La eveniment participă, pe lângă reprezentanții cluburilor (lideri și câte doi membri) și partenerii pe care copiii și i-au făcut în comunitate - primari, directori de școli, reprezentanți ai GAL-urilor, reprezentanți ai Inspectoratelor Școlare Județene, administrațiile de management ale ecodestinațiilor, antreprenori, proprietari de pensiuni, reprezentanți ai unor asociații de mediu/turism, meșteșugari etc.
Cluburile de inițiativă comunitară pentru tineri "GreenIMPACT", înființate în zone cu destinație ecoturistică de Fundația "Noi Orizonturi", au misiunea de a promova patrimoniul local. Peste 600 de copii, majoritatea din mediul rural, învață astfel despre comorile pe care le au acasă și despre cum pot să le pună mai bine în valoare. În acest proces, ei devin mai implicaţi, mai responsabili şi mai încrezători în forţele proprii, dobândind valori, atitudini şi abilităţi care pot să-i ajute cu adevărat în viață, arată iniţiatorii proiectului.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia