Tribuna
Jidvei
Cum îşi gustă vacanţa adolescenţii din Sibiu: "Dorm cât vreau, ies unde vreau și nu mai trebuie să merg la meditații. O viață de vis!"
Liuba STARII
1147 vizualizari
Cum îşi gustă vacanţa adolescenţii din Sibiu:
© Iuliana Revencu

Vara trece cu o viteză uimitoare şi, iute, va veni vremea ca şcolarii să pună din nou rucsacurile în spate şi să spună "Adio!" timpului liber, lipsit de ore şi temele pentru acasă. Acum un an, vacanța de vară însemna mai multe călătorii și zilele petrecute în tabere la munte sau la mare, iar măștile de protecție și soluțiile antibacteriene nu se regăseau în ghiozdanele adolescenților.

Reporterii Tribunei au vorbit marți, 7 iulie, cu mai mulți tineri din Sibiu, ca să afle răspunsuri la următoarele întrebări: ce înseamnă vacanța de vară în perioada pandemiei de coronavirus și cum își recuperează energia pierdută în timpul anului școlar.

“Pentru mine, vacanța de vară înseamnă o libertate absolută! Nimeni nu mă încarcă cu teme, sarcini și alte obligații. Pot să fac ceea ce vreau și să-mi creez un program după preferințele mele. Dorm cât vreau, ies unde vreau și nu mai trebuie să merg la meditații. O viață de vis!”, spune Horia, un adolescent de 15 ani.

În acest moment, intervine Mihai, prietenul lui: “Îmi place că am mai mult timp liber. Pot să mă văd cu prietenii mei și să nu ne grăbim acasă ca să facem teme sau alte proiecte plictisitoare”.

Robert este dezamăgit de vacanța de vară: “Am avut foarte multe planuri. M-am înscris la două tabere. Trebuia să plec din țară ca să învăț limba engleză, dar s-a anulat. Nici nu am simțit că a venit vacanța, stau acasă și mă plictisesc. Nu-mi place să-mi pierd timpul aiurea, dar nu am alte variante”.

“Trebuie să fim optimiști”

Bianca speră să aibă posibilitatea să plece la mătușa ei, care locuiește în Grecia: “Am avut o medie bună la școală și mama mi-a promis ca o să mergem la mare, la mătușa mea, dar sunt foarte multe restricții și îi frică de virus. Sper s-o conving să mergem la mare, nu vreau să stau în Sibiu”.

Laura, dimpotrivă, spune că aceasta vacanță e una dintre cele mai reușite din viața ei: “Sunt chill. Nu mă plâng. Avem o gașcă faină și nu pierdem timpul acasă sau la calculator. În fiecare zi ieșim cu biciclete, trotinete și skateboarduri. Petrecem mult timp în Parcul Sub Arini. E o vară reușită! Trebuie să fim optimiști și să prețuim că putem să ieșim afară și nu mai trebuie să stăm între patru pereți”.

Cărți, seriale, hobby-uri

“Am nimerit la reduceri și mi-am comandat vreo zece cărți. Mă voi refugia în curtea bunicului și o să le citesc. Am mai mult timp liber și pot să citesc ceea ce vreau, dar nu ceea ce îmi cere profesorul. Mi-am descarcat și câteva seriale la care nu ajungeam pe parcursul anului”, povestește Anca.

Mihaela este pasionată de hand-made. Tânăra confecționează genți din hârtie și le brodează: “Îmi place să fac piese vestimentare și obiecte decorative. Deseori, fac cadouri pentru prietenii mei, am și ‘comenzi’ de la rudele mele. Mă inspir de pe Instagram și visez să am un magazin online”.

Miruna, o altă tânără, este în căutarea unui loc de muncă. ”Vreau să mă angajez. Cred că a venit timpul să contribui la bugetul familiei. Vreau să înțeleg ce înseamnă să ai banii tăi și cum poți să le gestionezi. Am fost la interviuri și aștept răspunsuri. Pot să lucrez doar patru ore. Mi-ar plăcea să ies mai des în oraș, dar asta necesită mai mulți bani. Sper să primesc măcar un răspuns pozitiv și să reușesc să lucrez până la începerea anului școlar”, conchide aceasta.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia