Tribuna
Cum arată formularul pe care trebuie să-l completezi ca să poţi ieşi noaptea din casă! MAI: "Completarea declaraţiei pe propria răspundere, obligatorie din 23 martie ora 22"
Cum arată formularul pe care trebuie să-l completezi ca să poţi ieşi noaptea din casă! MAI:

Persoanele care vor să iasă din locuinţe în timpul nopţii trebuie să aibă asupra lor o declaraţie pe propria răspundere, în conformitate cu Ordonanţa Militară nr. 2 emisă de autorităţi în 21 martie 2020. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, aceste declaraţii sunt necesare, deocamdată, doar pe timpul nopţii, în intervalul 22:00 - 6:00, persoanelor care care vor să se deplaseze în afara locuinței/gospodăriei.

De asemenea, Grupul de Comunicare Strategică a făcut public şi modelul adeverinţei de la angajator, document de care angajatul are de asemenea nevoie pentru a putea ieşi din casă în acelaşi interval orar. 
Autorităţile au anunţat că declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție. 

Reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică au transmis că declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei. 
Cei de la Poliţia Română, Jandarmerie sau Poliţia Locală pot fotografia documentele (declarația pe proprie răspundere și actul de identitate) în  momentul când legitimează pe cineva. 
"Menționăm faptul că, potrivit Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020 obligația completării declarației pe proprie răspundere se instituie începând cu ora 22.00 a zilei de 23 martie a.c. Modelul de declarație poate fi descărcat de pe site-ul web al Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne, precum și de pe site-urile celorlalte instituții cu atribuții în domeniu", au transmis reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică într-o informare oficială. 

"Potrivit Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020 obligația completării declarației pe proprie răspundere se instituie începând cu ora 22.00 a zilei de 23 martie a.c.
Modelul de declarație poate fi descărcat de pe site-ul web al Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne, precum și de pe site-urile celorlalte instituții cu atribuții în domeniu", au anunţat reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne.


Modelul de formular pentru adeverința de la angajator

Bine de ştiut: 

Angajatorul nu trebuie să completeze în fiecare zi adeverința, dar angajatorul este răspunzător să prevadă durata de valabilitate a adeverinței, adică strict pentru perioada care justifică declarația pe care o certifică, au explicat reprepzentanţii Grupului de Comunicare Strategică.
Ordonaţa Militară nr. 2 emisă în seara zilei de 21 martie 2020 de ministrul de Interne, Marcel Vela, stabileşte că pe stradă nu mai au voie să circule grupuri mai mari de trei persoane. 
Activitatea în cabinetele stomatologice de medicină dentară este suspendată. Prin excepție, sunt permise intervențiile stomatologice de urgență.
De asemenea, sunt suspendate, temporar, activitățile de comercializare cu amănuntul, a produselor și serviciilor, în centrele comerciale în care-și desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, cu excepția vânzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie.
Art. 4. din Ordonanţa Militară spune că în intervalul orar 06.00 - 22.00, se recomandă ca circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor  și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.
Toate aceste măsuri sunt valabile începând cu data de 22 martie 2020, ora 22.00, ora României.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia