Tribuna
Cu ce te poți alege, pe lângă baie și plajă, dacă mergi la Ocna
10041 vizualizari
Cu ce te poți alege, pe lângă baie și plajă, dacă mergi la Ocna

De ce mai pot beneficia turiștii care merg să se răcorească în lacurile de la Ocna Sibiului, pe lângă bălăceală, plajă, șezlonguri și dușuri cu apă caldă? De o carte pe care, în acest an, o pot lua acasă. Demarat anul trecut, proiectul „Căsuța de lectură” și-a propus să extindă oferta de carte și dincolo de zidurile bibliotecii. Astfel, Biblioteca Județeană ASTRA a oferit spre lectură cărți pe care cei ce veneau la Ocna le puteau lua gratuit din spațiul special amenajat în incinta Complexului Lacurile Naturale de la Ocna Sibiului,  iar după ce le citeau le așezau înapoi în raft, pentru a putea fi citite și de alții. În acest an, proiectul a fost reluat, iar din 27 iunie, „Căsuța de lectură ”a revenit între lacuri. Pentru că trebuie păstrate anumite reguli de igienă și se dorește evitarea contactului cu obiecte care au trecut prin mai multe mâini, cărțile vor putea fi luate în acest sezon acasă de cei ce le citesc: „Pentru că dorim să evităm ca o carte să treacă prin mai multe mâini, cei ce vor lua un volum din rafturile Căsuței de lectură  vor putea pleca cu el acasă, fără a trebui să plătească pentru el. Biblioteca Județeană ASTRA va aproviziona săptămânal acest spațiu amenajat între lacurile de la Ocna Sibiului și ne străduim ca oferta de carte să fie cât mai variată. Prin acest proiect, care s-a bucurat de succes anul trecut, dorim să creștem apetitul pentru lectură și să-i readucem pe cititori mai aproape de cartea tipărită” spune Dan Nanu, reprezentant al BJ ASTRA. La rândul său, primarul orașului Ocna Sibiului, Claudiu Predescu spune că „această inițiativă este una care s-a bucurat de multă apreciere în rândul turiștilor. Este foarte bine că cei ce vin să se relaxeze au posibilitatea de a citi o carte, de a se îmbogăți spiritual. Colaborarea cu Biblioteca Județeană ASTRA s-a dovedit una de succes încă de anul trecut, fapt demonstrat de feedeback-ul turiștilor care s-au arătat plăcut impresionați de posibilitatea de a-și alege gratuit o carte și a o citi pe plajă. Le mulțumesc celor care s-au implicat în acest demers și îi îndemn pe turiștii care ne vizitează să profite de Căsuța de lectură”.  

Proiectul „Căsuța de lectură” a fost demarat de Biblioteca Județeană ASTRA în parteneriat cu Primăria Ocna Sibiului,  Clubul Rotary, Fundația Comunității Sibiu.

D.B.


comentarii
6 comentarii

Bravo ASTRA.
Si tie cetitorule!
Dacu
30.06.2020 06:30
Mai scapă Biblioteca județeană de ceea ce consideră maculatură. Decât să le topească sau să le ardă...mai cultural să le dăruiască.
Coolt Uraa
30.06.2020 22:16
Cărți despre boli de piele transmisibile prin baie comună aveți?
Bubby
30.06.2020 22:19
Coronavirus ?!!!
Mihai
01.07.2020 11:50
În toamna anului 1967, bibliotecile sibiene au casat cărțile proletcultiste ale anilor 1950.
Mare greșală,căci erau distractive ,având un umor involuntar ( mai ales poemele).
Sismondi
01.07.2020 12:19
victorie a la phyrrus / contra lui coronavirus
Zapis
01.07.2020 12:20
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia