Tribuna
CTP: "Nu vreau să mă număr printre jurnaliștii preferați de domnul Iohannis. Dacă sunt invitații în alb trimise redacțiilor, pot să revin asupra hotărârii mele și să particip"
CTP:

Evenimentul programat marţi seara la Biblioteca Centrală Universitară  a împărţit ţara în două tabere. Unii îi zic dezbatere organizată după model american, în vreme ce alţii văd mai degrabă o făcătură, menită să mascheze temeri şi expuneri cu efecte greu de asumat. 

Dacă fostul premier insistă pe faptul că şeful statului fuge de confruntare, Klaus Iohannis vrea o dezbatere cu invitaţi stabiliţi de el, în locul şi la ora tot de el alese. 
Alegerea jurnaliştilor a iscat şi ea scântei, numele celor nominalizaţi fiind alt izvor de controverse. 
Cristian Tudor Popescu a explicat luni, pentru digi24, de ce nu figurează pe lista gazetarilor invitaţi să adreseze întrebări preşedintelui Klaus Iohannis înaintea turului doi al alegerilor prezidențiale de duminică.

  • "Domnul Seidler a ridicat o întrebare în cursul dezbaterii, de ce nu a fost invitat nimeni de la Digi24. Pot să lămuresc eu acest aspect. Am fost sunat de Administrația Prezidențială, care mi-a spus, de altfel, că sunt primul sunat și invitat atât în calitate de formator de opinie cât și de reprezentant al Digi24. Am spus doamnei în cauză că eu nu sunt angajat al Digi24, prin urmare nu pot de capul meu să reprezint postul. A insistat doamna: Acestea sunt calitățile în care vă invităm. Am sunat conducerea postului Digi24 și am comunicat: Iată ce vrea Cotroceniul. Conducerea a fost în primă instanță de acord ca eu să reprezint Digi24 deși nu sunt angajat. Eu m-am gândit: nu e normală invitația asta nominală, dar or fi ăștia zgârciți, vor să comaseze postul meu de formator de opinie cu cel de la Digi24. A avut loc a doua convorbire, în care mi s-au lămurit niște lucruri. Acolo am văzut că e vorba de invitații nominale către alți jurnaliști, către toți jurnaliștii invitați și că e un număr foarte restrâns, până în zece", a afirmat Cristian Tudor Popescu. 

Editorialistul crede că preşedintele nu are dreptul să facă selecţia jurnaliştilor, motiv pentru care nu doreşte să participe, însă e dispus să revină asupra deciziei în anumite condiţii.

  • "Păi asta arăta ca o recepție exclusivistă a președintelui Iohannis. Și am spus: nu se poate așa ceva, domnul președinte nu are dreptul să facă el selecția jurnaliștilor. Ce înseamnă? Sunt jurnaliștii care îi plac domnului președinte, puțini, care îi plac și care sunt invitați acolo. Eu nu vreau să mă număr printre jurnaliștii preferați de domnul Iohannis, cum nu vreau să mă număr printre jurnaliștii preferați de niciun alt politician. Prefer să fiu detestat de toți. Prin urmare, am comunicat Cotroceniului că nu voi veni la această dezbatere, dar dacă se schimbă datele, mi-am permis să ofer și o sugestie, în sensul că nu la Cotroceni, la PNL în niciun caz, să se desfășoare într-o aulă universitară și așa s-a și făcut. Dacă sunt invitații în alb trimise redacțiilor, așa-i normal, să decidă ele pe cine trimit, nu domnul Iohannis, atunci eu pot să revin asupra hotărârii mele și să particip. De atunci nu am mai primit niciun telefon. Încă o precizare, invitațiile – mi s-a spus – sunt nominale și netransmisibile. Asta-i tot. Am comunicat, de asemenea, hotărârea mea conducerii postului și a fost de acord. Acum, dacă se hotărăște Cotroceniul să mai invite pe altcineva, de pildă pe doamna Manolache de la Digi, asta e o chestiune care nu mă mai privește pe mine, eu v-am spus de ce Digi24 nu figurează deocamdată”, a comentat Cristian Tudor Popescu.

Evenimentul de marţi seara va reuni jurnalişti, politologi, analişti, studenţi şi e programat să dureze peste două ore. Potrivit digi24, fiecare jurnalist va putea adresa două-trei întrebări. 
Şase jurnalişti au fost confirmaţi până luni seara: Ion M. Ioniță (Adevărul), Cristian Leonte (Pro TV), Radu Tudor (Antena 3), Cristina Șincai (România TV), Moise Guran (Europa FM) și Cristian Pârvulescu (SNSPA). 
Prim-vicepreședinte PNL, Rareş Bogdan, spune că întâlnirea de la Biblioteca Centară Universitară e organizată în stil american şi va fi urmărită de peste 7 milioane de telespectatori. 
Întrebată dacă va merge la dezbatere, Viorica Dăncilă a declarat că nu ştie ce va face, însă nu a exclus o apariţie intempestivă la evenimentul preşedintelui. 

comentarii
1 comentarii

In sfarsit te-ai trezit si tu. Intelegem ca nu esti sluga lui iohanis. Felicitari, desi, daca mergeai poate il bagai in corzi
18.11.2019 19:32
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia