Tribuna
Sevis
Cruce pe Vârful Negoiu, amplasată de o delegaţie din Călăraşi
Cruce pe Vârful Negoiu, amplasată de o delegaţie din Călăraşi
De câteva zile, pe Vârful Negoiu (2.535 metri) din Masivul Făgăraş, cel de-al doilea vârf ca înălţime al României, poate fi admirată o frumoasă cruce. Simbolul creştinătăţii are o înălţime de 3 metri şi este confecţionat din bare de oţel inoxidabil.

Iniţiativa amplasării crucii pe Vârful Negoiu a aparţinut unei delegaţii din judeţul Călăraşi (Primăria Municipiului Călăraşi şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Călăraşi), iar fondurile necesare acestei operaţiuni au fost strânse din donaţii.
În perioada 13 – 15 septembrie, delegaţia judeţului din sudul României (din care au făcut parte, printre alţii, primarul oraşului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin, viceprimarul Dragoş Coman şi şeful Inspectoratului de Jandarmi, col. Ionel Marcu) a efectuat o deplasare în zona Masivului Făgăraş, iar în ziua de 14 septembrie, când creştinii sărbătoresc Înălţarea Sfintei Cruci - Ziua Crucii şi în România se sărbătoreşte Ziua Muntelui, au reuşit montarea frumoasei cruci pe Vârful Negoiu. (Înaintea începerii deplasării către Vârful Negoiu, delegaţia a primit binecuvântarea PS Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor.) Cu acelaşi prilej, călărăşenii au arborat drapelul naţional pe cel mai înalt vârf din judeţ şi a fost amplasată o placă aniversară, pe care au fost scrise numele celor ce au participat la această acţiune, precum şi faptul că aceasta a fost dedicată sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.
Deplasarea oaspeţilor în zona Masivului Făgăraş s-a desfăşurat cu sprijinul militarilor sibieni.

Foto: facebook

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia