Tribuna
Criza sanitară bagă toți elevii în vacanță. Noaptea se va circula restricționat, iar certificatul verde va fi folosit în majoritatea activităților
Criza sanitară bagă toți elevii în vacanță. Noaptea se va circula restricționat, iar certificatul verde va fi folosit în majoritatea activităților
© Razvan NEGRU

Președintele Klaus Iohannis a spus că Guvernul are în pregătire mai multe restricții pentru persoanele nevaccinate, între care restricții pe timp de noapte și certificat verde în majoritatea activităților zilnice. Restricțiile se vor aplica de luni.

„Guvernul va hotărî în cel mai scurt timp, cel târziu vineri, foarte concret ce restricții intră în vigoare, asta după ce Comitetul Național și experți în materie vor stabili cu toate detaliile aceste norme și le vor transpune și în limbaj juridic”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a dat doar câteva exemple în ceea ce privește restricțiile.

„Va fi restricționată circulația în noaptea, excepție făcând ce vaccinați și cei care, cu legitimație de serviciu au o treabă legitimă de rezolvat. În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinați, din păcate, vor avea o sumedenie de restricții”, a mai spus Klaus Iohannis.

Președintele a spus că restricțiile se vor domoli pe măsură ce lumea înțelege să se vaccineze și România va scăpa de pandemie.

 

Masca devine obligatorie peste tot

 

„Vreau să fiu foarte clar din capul locului: dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluție este vaccinarea. Vaccinarea oprește pandemia. Știu că sunt mulți care încearcă să vă spună că nu este așa. Haideți să vedem ce se întâmplă în lume: în vestul Europei, unde lumea s-a vaccinat în masă, 70 - 80% s-au vaccinat, pandemia practic nu mai are impact. În partea noastră, unde o parte este reticentă din varii motive reticentă la vaccinare, suntem în plină pandemie, iar la noi în România s-a declanșat o adevărată catastrofă cu sute și sute de decese în fiecare zi, cu zeci de mii de oameni care se infectează zilnic”, a declarat, după întâlnirea cu cei care au gestionat pandemia, președintele Klaus Iohannis.

Președintele le-a transmis românilor că dacă vor să termine cu pandemia, să se vaccineze.

„Dacă vreți să nu ajungeți la spital și să nu ajungeți la terapie intensivă, vaccinați-vă, nu-i credeți pe cei care vă mint. (...) Singurul lucru care se întâmplă dacă vă vaccinați este că scăpați de boală și scăpați de formele grave de boală, iar noi, ca și societate, scăpăm de această pandemie”, a spus Klaus Iohannis.

Până se vor vaccina românii, pe lângă restricții, tot de luni, masca redevine obligatorie peste tot, atât în interior, cât și în exterior, la târguri, în cinematograf și pe stradă.

 

Toți elevii în vacanță

 

În ce privește școlile, Iohannis afirmă că sunt „puternic afectate”, pentru că sunt și elevi infectați, și profesori.

Astfel, începând de luni, intră în vacanță nu doar elevii din ciclul primar, ci și cei de gimnaziu și liceu, timp de două săptămâni.


comentarii
8 comentarii

Misto!
elevul Bula
20.10.2021 20:42
adica ce era oricum la noi, e noutate numai pt aia cu incidenta sub 6, sub 4, sub 3...
20.10.2021 20:51
Popa de pe Dealului când da explicații pt antivaccinare?
20.10.2021 23:30
@23.30
pentru ca e impotriva unui act despre care legea spune ca e voluntar?
21.10.2021 01:09
bag... pu... in nevaccinati in ce kkt ne-au adus
21.10.2021 08:11
Nu era mai bine dacă veneați și vă închinați la statuie?
Să vorbească cu președintele și să va ierte?
taco
21.10.2021 08:27
Stai tu linistit ca si daca erau 80% vaccinati tot aici ajungeam, uita-te la tarile 'civilizate', asta e trendul european
Asa ca mai bine ti-o ti in pantaloni
@ 21.10.2021 08:11
21.10.2021 09:55
Un dement care in loc sa mentina poporul unit, baga zazanie in romani, intaratandu-i unul impotriva altuia!

Cel mai incompetent presedinte din istoria romaniei! Stai, de fapt, nu el conduce, ci profa!
21.10.2021 10:50
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Medialcare24

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA