Tribuna
FOTO: După ore întregi de judecată, verdictul în cazul Cristian Pomohaci a fost amânat!
FOTO: După ore întregi de judecată, verdictul în cazul Cristian Pomohaci a fost amânat!
© Sebastian MARCOVICI

Cristian Pomohaci a ajuns, joi, cu puțin înainte de ora 10 la Mitropolia Ardealului, unde s-a judecat apelul la excluderea sa din biserică. La intrare a fost întâmpinat de mai mulți credincioși care i-au transmis că îl susţin. Oamenii au rămas în faţa porţii unde s-a judecat apelul ore întregi, sperând că vor avea şansa să vorbească cu Cristian Pomohaci.

După ora 17, Pomohaci a părăsit sediul Consistoriului Mitropolitan cu o maşină care l-a ferit de ochii presei, preluându-l direct din curtea Arhiepiscopiei Sibiului. „DUH-ul”, maşina care a făcut furori la prima venire a preotului la Sibiu, la judecată – CJ – 77 - DUH, l-a lăsat baltă pe Pomohaci. Imediat ce a coborât în faţa Consistoriului, vehiculul s-a defectat. Astfel, „pârâtul” a trebuit să apeleze la o maşină de împrumut, dar tot cu geamuri fumurii. Aşezat pe bancheta din spate, Pomohaci a plecat fără să cunoască ce soartă va avea: va rămâne doar cu cântatul sau va putea sluji din nou în biserică.

După şapte ore de judecată, verdictul nu a fost dat. Cristian Pomohaci nu ştie încă dacă mai poate fi sau nu preot. Va afla acest lucru cel mai probabil vineri, dacă nu, peste 3 zile.

 

„Doamne ajută”, la intrare

 

Fostul preot, acuzat că a racolat un minor în scopuri sexuale a fost caterisit în şedinţa Consistoriului Eparhial al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, iar joi, la Sibiu, Pomohaci a încercat să îi convingă pe preoţii din Consistoriul Mitropolitan că este nevinovat.

La intrarea în birourile Mitropoliei Ardealului Pomohaci a spus doar „Doamne ajută”, refuzând să facă declaraţii. A pupat pe frunte o ziaristă, care, în urmă cu două săptămâni a fost îmbrâncită de susţinătorii fostului preot.

 

Ce pot decide preoţii la Sibiu

 

Dacă reprezentanţii Consistoriului Mitropolitan îi vor da dreptate lui Cristian Pomohaci, acesta va putea rămâne preot, însă dacă decizia îi va fi nefavorabilă, rămâne în vigoare caterisirea, decisă la Alba Iulia în 27 iulie 2017.

În urmă cu două săptămâni, Cristian Pomohaci a venit la aceeaşi instanţă de judecată preoţească, însă în 19 septembrie a cerut timp pentru studierea dosarului.

În funcţie de hotărârea care va fi adoptată în acest caz de Consistoriul Mitropolitan, Cristian Pomohaci poate face recurs, la Consistoriul Superior Bisericesc.

 

© Sebastian MARCOVICI
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Sebastian MARCOVICI
© Sebastian MARCOVICI
© Sebastian MARCOVICI
© Sebastian MARCOVICI
© Sebastian MARCOVICI
© Sebastian MARCOVICI


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia