Tribuna
Cristian Borcea a fost eliberat din închisoare. Decizia magistraţilor este definitivă
Cristian Borcea a fost eliberat din închisoare. Decizia magistraţilor este definitivă

Magistraţii Tribunalului Ilfov au decis, luni, eliberarea condiţionată în cazul fostului acţionar de la FC Dinamo, Cristian Borcea. Decizia este definitive. Astfel, afaceristul a părăsit Penitenciarul Jilava, acolo unde a fost încarcerat în 2014, când a fost condamnat, de Curtea de Apel Bucureşti, la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.

După patru ani de zile petrecuți în spatele gratiilor, Cristi Borcea este din nou un om liber. Fostul acționar al Dinamo a pășit în fața jurnaliștilor alături de iubita lui, Valentina Pelinel, unde a făcut și prima declarație, în care spune că va merge la psihiatrie.

  • „A fost foarte greu, au fost ani de sacrificii, nu vreau decât să îmi îmbrăţişez copiii, să îi pup, şi să încerc după 3 sau 4 ani. Au fost nişte ani foarte grei în această perioadă. Trebuie să mergem cel puţin o lună de zile la psihiatrie. Am ajuns la patru medicamente psihotrope pe seară”, a declarat Cristi Borcea la ieșirea din penitenciar.

Tribunalul Ilfov a decis, luni, admiterea cererii de eliberare în cazul lui Cristian Borcea. 

  • ” În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 2 lit. a) Cod procedură penală admite contestaţia formulată de contestatorul – petent Borcea Cristian împotriva sentinţei penale nr. 1324 din data de 02.05.2018 pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul penal nr. 8622/4/2018. Desfiinţează sentinţa atacată şi, rejudecând cauza: În temeiul art. 587 alin. 1 Cpp raportat la art. 59 C.pen.1969 şi cu aplicarea art. 5 NCP admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul – condamnat Borcea Cristian (date). Dispune liberarea condiţionată a petentului – condamnat de sub puterea MEPI nr. 429/2014 emis de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală în baza sentinţei penale nr. 238/2012. Pune în vedere petentului dispoziţiile art. 61 din Vechiul Cod penal privind revocarea liberării condiţionate. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, azi 02.07.2018”.

Cererea de eliberare admisă de Tribunalul Ilfov vine în condiţiile în care, până acum, instanţa i-a respins de două ori cererea de liberare condiţionată. În motivarea respingerii, magistrați au precizat că timpul petrecut de Cristian Borcea în detenţie este insuficient şi că, deşi a spus că cei şapte copii au nevoie de tată, oricum el va locui cu mama sa, nu cu vreunul dintre minori.

Fostul șef de la Dinamo este încarcerat la Penitenciarul Jilava după ce a fost condamnat definitiv, în anul 2014, de Curtea de Apel Bucureşti, la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare în dosarul „Transferurilor de jucători”.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA