Tribuna
Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică Floriile. Ramurile de salcie sfințite vor fi distribuite de voluntari
Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică Floriile. Ramurile de salcie sfințite vor fi distribuite de voluntari

Creștinii ortodocși și cei greco-catolici sărbătoresc duminică Floriile, cea mai mare sărbătoare de dinaintea Sărbătoarea Paștilor, însă din cauza pandemiei, este pentru prima dată când slujbele vor fi săvârșite fără credincioși, pelerinajul de Florii este suspendat, iar ramurile sfințite vor fi duse de către voluntari la credincioși.

Patriarhia Română a publicat o serie de măsuri și îndrumări pentru această perioadă.

Pelerinajul de Florii va fi suspendat anul acesta, ramurile de salcie sau finic vor fi binecuvântate în biserică, în Sâmbăta lui Lazăr, 11 aprilie 2020, după Vecernie sau în Duminica Floriilor, 12 aprilie 2020, și vor fi distribuite, de către voluntari, credincioșilor din parohie care solicită aceasta.

Voluntarii vor purta măşti şi mănuşi de protecţie.

În săptămâna Sfintelor Pătimiri, nu se săvârșește slujba Sfântului Maslu de obşte (comun), pentru a evita formarea unui grup mai mare de persoane.

Spovedania şi împărtășirea credincioşilor se pot săvârşi în continuare doar la domiciliu. La intrarea în locuinţa credincioşilor, preotul va utiliza încălţăminte de unică folosinţă şi mască sanitară, se va spăla pe mâini cu apă şi săpun şi cu dezinfectant, va folosi doar o carte de cult şi epitrahil, trusa liturgică pentru împărtăşirea celor bolnavi, obiecte care vor fi atât anterior, cât și ulterior dezinfectate (conform îndrumărilor din 22 martie 2020).

Foto: arhiva Tribuna

comentarii
1 comentarii

de ce scrieti doar de ortodocsi...uitati de fiecare data de greco-catolici.....puneti mana pe manualele de istorie si citi despre Scoala de a Blaj !!!!!!
greco-catolic
10.04.2020 22:50
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Grant pentru capital de lucru TURTHA & SAVOURY SRL

Comunicat_de_Presa_Fagus ROM

Comunicat_de_Presa_ELLIXIRZ BAR

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia