Tribuna
SEVIS
Crește numărul elevilor care învață online
Liuba STARII
429 vizualizari
Crește numărul elevilor care învață online

Încă 354 de elevi și preșcolari vor desfășura activitățile didactice în mediul digital. Trecerea la sistemul online este cauzată de situația epidemiologică și creștea cazurilor de infectare cu  virusul SARS-CoV-2.

“În conformitate cu HOTĂRÂREA nr. 12 din 22 februarie a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu privind aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, ca urmare a creşterii ratei de incidenţă cumulată, peste pragul de 3 la 1000 de locuitori, unitățile de învățământ din localitățile Săliște și Boian trec din scenariul 2 în scenariul 3 - roșu (preșcolarii și elevii din ciclul primar se vor prezenta la școală), 89 elevi din clasele a VIII-a (Săliște și Boian), a XII-a și clasa a XI-a profesională urmând să învețe în sistem online. Ei se adaugă celor 256 de elevi din clasele ai Liceului Tehnologic ”Ioan Lupaș” Săliște și Școlii Gimnaziale Boian care învățau în sistem online”, transmit reprezentanții IȘJ Sibiu.

Potrivit acestora, 85 de preșcolari și elevi de la Școala Primară Fofeldea (comuna Nocrich) vor desfășura orele în sistem online până în 5 martie, pentru că unitatea de învățământ nu mai are alimentare cu apă curentă (lucrări la rețeaua de alimentare cu apă din localitate).

Orele se desfășoară în sistem online și la: clasa a  I–a B de la Școala Gimnazială ”Ion Luca Caragiale” Sibiu (30 de elevi vor învăța în sistemul online); grupa mică de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 28 Sibiu (preșcolarii din grupă învață în sistemul online din 22 februarie);grupa mijlocie de la Grădinița cu Program Prelungit Tălmaciu (23 de preșcolari vor învăță în sistemul online);clasa a VIII-a C de la Colegiul Național ”Samuel von Brukenthal” Sibiu (31 de elevi vor învăță în sistemul online);clasa a VIII-a D de la Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” Sibiu (30 de elevi vor învăță în sistemul online);grupa mică de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 28 Sibiu (preșcolarii din grupă învăță în sistemul online din 22 februarie);grupa mică de la Grădinița cu Program Prelungit Tălmaciu (25 de preșcolari vor învăță în sistemul online);clasa Pregătitoare B de la Liceul Teoretic ”Constantin Noica” Sibiu (26 de elevi vor învăța în sistemul online);clasa a III-a A de la Liceul Tehnologic ”Ioan Lupaș” Săliște – cadru didactic contact direct cu o persoană confirmată pozitiv (15 elevi vor învăță în sistemul online).

Astfel, de la debutul semestrului II al anului școlar 2020-2021, 17 cadre didactice (14 au desfășurat ore față în față) și 28 preșcolari și elevi (22 dintre ei au participat la cursuri) au fost depistați pozitivi la virusul SARS-CoV-2.        

Prin urmare, azi, 23 februarie, în județul Sibiu un număr 19.329 de preșcolari și elevi (29,88% din cei existenți în unitățile de învățământ), vor desfășura orele în sistem on-line.

 

 

comentarii
2 comentarii

Cred ca anul acesta scolar nu mai mergem fizic la scoala tot poporul de elevi. Vai de noi!
23.02.2021 19:58
E și normal sa apară noi cazuri atâta timp cât clasele funcționează cu toți cei 30 de elevi deodată. Ce distanțare se poate păstra cu 30 de elevi într-o clasa?!?. Pai nu se poate. Bătaie de joc de sănătatea noastra. Era normal ori sa împartă clasele în 2 ori sa lase în online pe cei care doreau. Va fi vai și amar. Veți vedea!
EU
23.02.2021 20:50
Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia