Tribuna
Credincioșii catolici sărbătoresc duminică Paștile. „Fiecare familie să aprindă o lumânare care să fie așezată la ferestrele locuințelor”
Sorana MAIER
1415 vizualizari
Credincioșii catolici sărbătoresc duminică Paștile. „Fiecare familie să aprindă o lumânare care să fie așezată la ferestrele locuințelor”

Credincioșii catolici și protestanți sărbătoresc duminică Paștile, cea mai mare sărbătoare religioasă din an, situația fiind una dificilă și nemaiîntâlnită în istoria bisericii.

Slujbele vor fi transmise la televiziuni și pe internet, iar credincioșii sunt îndemnați să aprindă lumânări la ferestre.

Ceremoniile din Săptămâna Mare și ale Solemnității Învierii Domnului le vom celebra anul acesta în biserici fără participarea credincioșilor. Conform dispozițiilor date de autorități este permisă doar participarea absolut restrânsă a acelor persoane care au un rol activ în celebrări. Mijloacele de comunicație (televiziune, internet, Radio Maria) vă vor ajuta să trăiți într-o comuniune „virtuală” celebrările din Săptămâna Sfântă și sărbătorile Învierii Domnului, mă gândesc mai ales la dumneavoastră, iubiți credincioși, care nu veți putea fi prezenți în biserici”, a transmis Arhiepiscopia romano catolică din București.

Biserica a sugerat ca în Noaptea Sfântă a Învierii, în fiecare familie să se aprindă o lumânare care să fie așezată la ferestrele locuințelor, iar gestul să fie în concordanță cu celebrarea care este urmărită din catedrală sau din alte biserici.

„Apoi cântarea de bucurie a Învierii – Aleluia și „Cristos a înviat din morți” – să fie intonată în fiecare casă. Va fi cântarea de biruință a Învierii, iar lumina pascală va lumina pașii noștri în întunericul acestei lumi”, potrivit Arhiepiscopiei.

În afară de rețelele de internet, Televiziunea publică – TVR 2 – va veni în ajutorul tuturor credincioșilor catolici, care pe data de 12 aprilie sărbătoresc Paștele și vor fi următoarele transmisiuni din Catedrala „Sfântul Iosif” din București: Vinerea Sfântă, 10 aprilie – între orele 17:00 – 18:30 ceremoniile pentru Patima Domnului; sâmbătă, 11 aprilie, Vigilia Învierii – între orele 22:00 – 23:30 ceremoniile Învierii Domnului de la Vatican; Sâmbătă, 11 aprilie, din catedrala arhiepiscopală București se va transmise on-line numai prin rețeaua de internet a Arhiepiscopiei Vigilia Învierii între orele 23.00-00.30, duminica, 12 aprilie, Duminica Învierii – între orele 10:30 – 11:30 liturghia din ziua Învierii din Catedrala arhiepiscopală.

Am solicitat totodată conducerii Televiziunii publice să se transmită în continuare liturghiile din fiecare duminică de la ora 10:30.

„Toate aceste ceremonii, cu excepția celei de la Vatican, vor fi transmise și pe www.catedralaonline.ro și pe canalul youtube Angelus ARCB”, potrivit Arhiepiscopiei.

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Grant pentru capital de lucru TURTHA & SAVOURY SRL

Comunicat_de_Presa_Fagus ROM

Comunicat_de_Presa_ELLIXIRZ BAR

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia