Tribuna
Cornul, laptele și fructele în școli pentru următorii trei ani. Șase firme din țară au depus oferte pentru licitația Consiliului Județean
Sorana MAIER
2142 vizualizari
Cornul, laptele și fructele în școli pentru următorii trei ani. Șase firme din țară au depus oferte pentru licitația Consiliului Județean

Elevii din județul Sibiu vor putea primi cornul și laptele, dar și fructele de la furnizori din diferite județe ale țării, în situația în care cursurile vor fi reluate în școli în luna septembrie.

Consiliul Județean Sibiu a lansat la jumătatea lunii iulie licitația pentru pentru încheierea unui acord cadru pe trei ani, pentru contractul ”Furnizare şi distribuţia de lapte și produse lactate, de fructe şi de produse de panificaţie în şcoli şi grădiniţe pentru perioada 2020-2023”.

Pentru lotul 1 ce vizează furnizarea de lapte UHT și iaurt, și-a depus oferta un singur operator, SIMULTAN SRL din Orțișoara (județul Timiș). Valoarea contractului pentru trei ani variază între minim 9.483.012 lei și maxim 10.647.252 lei fără TVA, potrivit reprezentanților Consiliului Județean Sibiu.

Pentru lotul 2, destinat furnizării de mere, și-au depus oferta doi operatori economici, SC PRIORITAR IMPEX SRL din Călan (județul Hunedoara) și SC Mere Casa Panciu SRL din satul Sârbi (județul Vrancea), valoarea contractului variind între 4.346.380,50 lei fără TVA și 4.879.990,50 lei fără TVA.
Pentru lotul 3, destinat produselor de panificație, fie corn sau baton, alternativ cu biscuiți sau covrigi, au fost înregistrați trei ofertanți: SC AGROSEMICU SRL, din Urlați (județul Prahova), Asocierea SC Fagul Impex din Cluj-Napoca și SC Patisgal SRL din Galați și Asocierea ISIS PAN SRL din Craiova, GTPD SRL din Târgu Jiu și BISCOTTO SRL din comuna Sânmihaiu (județul Timiș). Valoarea contractului variază între 10.273.263,00 lei fără TVA și 11.534.523 lei fără TVA.

 

Contractul suspendat în timpul stării de urgență

 

Produsele lactate, de panificație și fructele au fot distribuite elevilor din județul Sibiu până în data de 10 martie 2020, când au fost suspendate cursurile din cauza stării de urgență provocate de pandemia de coronavirus. După anunțarea instituirii stării de urgență, CJ Sibiu a sistat livrările, iar în momentul în care s-a hotărât că până la încheierea anului școlar cursurile se vor desfășura în sistem on line, CJ Sibiu a făcut demersuri pentru încetarea contractelor aferente distribuției de produse, în cadrul Programului pentru școli al României.

Dacă în alte județe au fost probleme din cauza stocurilor de astfel de produse, care nu au mai fost apoi distribuite, la Sibiu nu s-a întâmplat acest lucru. „Până la data de 11 martie 2020 nu au existat stocuri nedistribuite de produse la nivelul unităților școlare din județul Sibiu, iar contractele încheiate de Consiliul Județean Sibiu prevedeau doar plata produselor livrate către unitățile școlare”, explică reprezentanții Consiliului Județean. Bugetul aferent programului, rămas necheltuit, va fi virat către bugetul național de stat, conform prevederilor legale în vigoare.






comentarii
3 comentarii

Se vor livra si in online?
Golden
23.07.2020 10:47
pai de ce nu stabileste statul un pret si sa fie livrate de la producatorii din judet? nu mai iasa combinatiile?
daniel
23.07.2020 11:23
Vand pielea ursului din padure! Sa vedem daca incepe scoala! Cand e vorba de profit, repede se organizeaza, dar despre reluarea cursurilor nu tie nimeni nimic!
24.07.2020 07:27
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA