Continental
Tribuna
Copil de 10 ani, mușcat de viperă, a primit doza de antiviperin după trei ore, la Pediatrie
Copil de 10 ani, mușcat de viperă, a primit doza de antiviperin după trei ore, la Pediatrie

Un copil de 10 ani a fost mușcat de o viperă în Râu Sadului, iar din cauza lipsei serului antiviperin, acesta a primit antidotul la trei ore după momentul în care părinții l-au dus la Pediatrie.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu, dr. Ioana Mătăcuță, a declarat că băiatul a fost mușcat de viperă, luni după-amiaza, iar medicii au făcut eforturi pentru a găsi ser antiviperin.

„Copilul s-a prezentat la noi la spital cu mușcătură de viperă. Colegii mei au sunat peste tot în județele apropiate, însă doar la Alba Iulia a fost găsită o doză, care i-a fost administrată copilului și a fost salvat. Băiețelul se poate considera norocos, am înțeles că lipsește acest ser cam de peste tot. În prezent, starea lui este bună, nu sunt probleme”, a spus dr. Mătăcuță.

Părinții copilului le-au spus medicilor că băiatul a fost mușcat de viperă în zona localității Râu Sadului, după ce copilul a luat vipera de coadă pentru a o duce de pe drum, în iarbă, fără să știe că șarpele este veninos.

Potrivit medicului, există informații că un lot nou de ser antiviperin va intra în uz săptămâna viitoare.

Medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, unde a fost dus inițial copilul, au precizat că dozele de vaccin antiviperin sunt destul de rare, deoarece, dacă acestea există pe stoc și nu sunt consumate, ele expiră, astfel că sunt comandate în număr mic și stocul se reface în funcție de necesitate.

comentarii
2 comentarii

Eu zic să cumpărăm artificii pentru prostime că alea nu expiră.
Un cititor
18.06.2019 18:35
Am vazut vipere in Muntii Fagaras pe Valea Brescioarei
si in Muntii Calimani pe valea Dornisoarei ... Mai exista in zona Manastirii Sambata, La Fanatzele Clujului...in multe locuri. O fata a fost muscata linga Piatra Tzibaului, pe Obcine ,iar de atunci are tulburari de personalitate...
19.06.2019 15:03
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia