Tribuna
Copiii sub 3 ani ar putea fi scoși de la întreținere
Copiii sub 3 ani ar putea fi scoși de la întreținere

Copiii care au mai puțin de 3 ani ar urma să nu mai fie trecuți la întreținere, dacă un proiect de lege votat de Senat va trece și de Camera Deputaților.

Senatul a adoptat în plen, luni, propunerea legislativă pentru modificarea Legii privind funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor,  modificarea vizând exceptarea copiilor mai mici de trei ani de la plata cheltuielilor repartizate într-un imobil după numărul de persoane.

În ședință au fost înregistrate 134 voturi "pentru" şi un vot "împotrivă".

"Copiii până la împlinirea vârstei de trei ani sunt exceptaţi de la plata cheltuielilor repartizate după numărul de persoane", este menționat în proiectul de act normativ amendat de Comisia pentru administraţie publică a Senatului.

„Plata întreţinerii casei scării unui bloc este achitată de părinţi, iar copilul nu poate folosi liftul singur, nu poate utiliza lumina electrică de pe holuri decât în prezenţa părinţilor sau a unui adult", explică deputatul liberal Florin Roman, inițiatorul propunerii.

"Cheltuielile alocate fiecărui copil în vârstă mai mică de trei ani pentru întreţinerea blocului pot fi folosite de părinţi mai bine pentru costurile creşterii acestor copii", mai spune Roman.
Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz, iar propunerea legislativă va fi dezbătută și în ședințele acesteia.

 






comentarii
1 comentarii

Scoși de plata întreținerii.
Proasto!
Un cititor
14.04.2021 14:21
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA