Tribuna
Copiii şi tinerii din Slimnic, prezenţi la sfinţirea şi arborarea Drapelului Naţional
Copiii şi tinerii din Slimnic, prezenţi la sfinţirea şi arborarea Drapelului Naţional
Copiii şi tinerii din Parohia Slimnic, judeţul Sibiu, au participat la sfinţirea Drapelului Naţional oferit parohiei de o familie din diaspora românească din Spania pentru catargul din curtea Bisericii din Slimnic, spun reprezentanţii Mitropoliei Ardealului.

Potrivit acestora, duminică 28 noiembrie, dinaintea zilei Naţionale a României, 1 De­cembrie, a fost sfinţit în Biserica "Sfânta Paraschiva" din Slimnic Drapelul tricolor care va arbora pe catargul din curtea bisericii noastre.
La ceremonia sfinţirii Drapelului, după Sfânta Liturghie, a fost prezent profesorul de istorie şi directorul Şcolii Gimnaziale din Slimnic, Cosmin Simtion şi de asemenea elevii şi copiii din Parohia Slimnic.
Aceştia au ţinut în mâinile lor drapelul tricolor în timpul rugăciunilor de sfinţire, ca un semn al înmânării unui simbol care trece de la strămoşi la strănepoţi. Generaţia care a trecut şi-a adus contribuţia de jertfă, iar prin copii, generaţia care vine trebuie să fie dusă mai departe această jertfă.
Ca o rânduială dumnezeiască, în anul în care Patriarhia Română a dedicat multe actiuni diasporei româneşti şi pastoraţiei românilor din afara graniţelor, acest steag a fost dăruit de o familie din Slimnic, care de mulţi ani este plecată în Spania, Dorina Stângu şi soţul Dragoş alături de fiul lor, Matei, la care s-au adăugat şi părinţii Dorinei, Stângu Aron cu soţia Maria, din Slimnic.

 

comentarii
2 comentarii

Frumos. Felicitari!
02.12.2021 15:13
Foarte frumos gest ?i simbol!
02.12.2021 21:13
Din aceeasi categorie
SEVIS

Eurotrip

koenigfrankstahl

A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia