Tribuna
Sevis
Copiii mamei "fermecate" au ajuns la Sibiu, în plasament
Copiii mamei
*Cei patru fraţi abandonaţi în Timişoara de mama lor au fost aduşi ieri la Sibiu. Ei au între unu şi patru ani, trei dintre ei fiind duşi la Complexul de Servicii "Prichindelul", iar cel mai mic dat în grija unui asistent maternal.*
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copiului Sibiu a hotărât să ia măsuri de protecţie spe­cia­lă pentru cei patru fraţi abandonaţi sub o tufă, în Ti­mişoara, de mama lor, Anuţa Toma, care spune că a fost "fermecată", în momentul în care a făcut acest gest.
Ei au ajuns ieri la Sibiu, nu la |ichindeal, acasă la tatăl lor, pentru că DGASPC Timiş a decis măsuri de plasament de urgenţă. Astfel, cei trei copii mai mari au fost duşi în Centrul de Primire în regim de urgenţă din cadrul Com­plexului de Servicii "Prichin­delul", iar cel mai mic în pla­sament la un asistent maternal. "Conform Legii 272/2004 privind protecţia şi promo­varea drepturilor copilului, pentru copilul cu vârste între zero şi doi ani, se poate dispune o măsură de pro­tecţie doar în mediu familial", a explicat Andreea Pău­nescu, purtător de cuvânt al DGASPC Sibiu.
Anuţa Toma nu s-a întors acasă, la |ichindeal, şi nici măcar la Sibiu, cu micuţii. Se pare că aceasta ar fi decis să rămână la rudele ei, în Timişoara.
Poliţiştii din Timiş au spus că cei mici se aflau alături de mama lor la un centru de ocro­tire din Recaş, până duminică. Noaptea, ei au fost abandonaţi sub o tufă. La sediul Protecţiei Copilului din Timiş, mama a explicat că a fost "fermecată" şi că, atunci când s-a trezit, se afla în altă parte. Cel mai probabil, Anuţa Toma va fi decăzută din drepturile părinteşti şi i se va face dosar penal. Potrivit Codului Penal, ea riscă o pedeapsă cu închisoare de la şase luni la trei ani sau amendă, fiind acuzată de abandon de familie. (A. M.)
comentarii
2 comentarii

bietii copii...
Asta numai mama nu poate fi numita. Ar trebui sa nu i se permita sa-i mai vada vreodata.
dana
22.08.2014 09:07
om bolnav.
david
22.08.2014 09:17
Din aceeasi categorie
O istorie ragasita

sibiu-turism

Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Anunturi Tribuna

EVENIMENT TV

Vacanta Eurotrip
info
PORTAL MEDICAL
Licitatie publica

accentmedia