Tribuna
Copiii din Avrig primesc pachete cu alimente, până la sfârşitul anului şcolar
Dan FRÂNCU
884 vizualizari
Copiii din Avrig primesc pachete cu alimente, până la sfârşitul anului şcolar

Preşcolarii şi elevii ce sunt înscrişi la unităţiile de învăţământ aparţinătoare Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Avrig vor beneficia, şi în lunile următoare, de un suport alimentar (pachet alimentar) oferit gratuit de Primăria oraşului Avrig, datorită unei finanţări asigurate din bugetul de stat.
Hotărârea de acordare a acestui support alimentar, până la finalul anului şcolar în curs, a fost adoptată de Consiliul Local al oraşului Avrig în cadrul şedinţei extraordinare desfăşurată zilele trecute.
Pachetul alimentar va fi acordat preşcolarilor şi elevilor în fiecare zi în care se desfăşoară activităţi didactice şi va avea o valoare de maxim 10 lei/beneficiar (TVA inclus).
În situaţiile în care preşcolarii şi elevii vor participa la activităţi didactice prin intermediul tehnologiei şi al internetului (şcoala online), dar şi atunci când elevii/preşcolarii care au acces limitat la tehnologie îşi desfăşoară activitatea de învăţare prin mijloace alternative, altele decât tehnologia şi internetul, conform scenariilor de organizare şi desfăşurare a cursurilor prevăzute în reglementările oficiale aflate în vigoare, preluarea pachetului alimentar se realizează de către părinţi ori reprezentaţi legali/ocrotitori legali sau, acolo unde acest lucru este posibil, de către elevi, pe baza evidenţelor de participare la cel puţin o oră de curs/zi.
Pentru atribuirea contractului de achiziţie publică privind acordarea unui suport alimentar preșcolarilor și elevilor Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr ” Avrig – unitate pilot, a fost format o comisie de evaluare a ofertelor. În această structură, legislativul local avrigean va fi reprezentată de consilierii Gheorghe Farcaş (PNL) şi Ionel Spiridon Gafton (consilier independent).
Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat din întreaga ţară a fost implementat în urmă cu aproximativ cinci ani, iar Liceul Teoretic “Gheorghe lazăr” Avrig a fost inclus, încă de la început, în rândul beneficiarilor acestuia. Continuarea programului a fost aprobată prin Ordonanţa de Urgenă nr. 91/2021, normele metodologice de aplicare a acestui document fiind aprobate în 28 decembrie 2021.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

Compa

Clinica Saneos

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA