Tribuna
SEVIS
Copiii descoperă lumea subacvatică, la "Gong”
Liuba STARII
497 vizualizari
Copiii descoperă lumea subacvatică, la

Luna ianuarie aduce o premieră la Teatrul pentru Copii și Tineret “Gong”. Cei mai mici spectatori vor porni într-o călătorie plină de peripeții și vor descoperi lumea subacvatică, alături de peștișorul Kunterbunt.

Păpușarii Angela Paskuy și Claudia Stühler vor urca vineri (de la ora 18), sâmbătă (de la ora 11) și duminică (de la ora 18), pe scena Teatrului “Gong”. Spectacolul durează 50 de minute. Prețul biletelor este de 12 lei.

“E #BlueMonday, și teoretic, cea mai deprimantă zi din an. Cu toate acestea, am început săptămâna cu un zâmbet larg de mulțumire și recunoștință față de spectatorii noștri. Avem cel mai simpatic public din oraș! Suntem încântați de răspunsul primit la revederea în sala de spectacol, cu nouă reprezentații jucate doar în primele zile din acest an. Dumneavoastră ne dați puterea să mergem mai departe într-o perioadă confuză, în care teatrul pentru public tânăr e o Cenușăreasă a priorităților naționale. Iar sentimentul acesta, asemenea globurilor de Crăciun așezate în spatele bradului, ne întristează. Cred cu tărie că în astfel de momente, teatrul pentru public tânăr are o contribuție esențială pentru a susține o Românie educată prin promovarea empatiei și a unei gândiri critice în rândul unui public aflat în formare.Dar iată că regăsim bucuria și strălucirea artei noastre prin încăpățânarea părinților și a cadrelor didactice de a ține viu accesul copiilor la educație prin teatru, într-un moment în care România se confruntă cu malnutriție culturală în tot mai multe comunități. Iar spre deosebire de multe alte orașe, Sibiul e special tocmai prin această înțelegere că artele pot schimba viitorul în bine! Pentru toate acestea, dragi sibieni vă iubim!”, spune Adrian Tibu, managerul instituției culturale.

Spectacolul „Kunterbunt” regizat de Ana Crăciun-Lambru spune povestea unui peștișor colorat care din cauza comportamentului său își pierde toți prietenii. Astfel, este nevoit să pornească într-o călătorie plină de aventură pentru a-și recâștiga prietenii. Aventura lui este presărată de întâlniri cu pești multicolori, rechini răutăcioși și crabi care știu karate, dar cea mai importantă întâlnire este cea cu înțeleapta apelor, Caracatița. 
 

Scenografia spectacolului este semnată de o echipă mare și frumoasă, Maria Mandea și Ana Crăciun-Lambru, care au creat păpușile, iar de decor și costume s-au ocupat Alexandra Budianu, Elena Iorga și Paul Budan. Toți au creat o lume subacvatică interactivă și plină de farmec, iar întregul concept a fost completat de muzica lui Marius Popa și de jocul actoricesc al celor două actrițe Angela Paskuy și Claudia Stühler. Cele două actrițe care împart scena Teatrului pentru Copii și Tineret de peste două decenii au însuflețit fiecare creatură marină cu voie bună și un iz de înțelepciune și bunătate. 
 

„Am adaptat micuța poveste a Peștelui Curcubeu de Marcus Pfister într-o aventură în toată regula, plină de culoare și personaje haioase, dar mai ales, plină de învățăminte, atât pentru copii, cât și pentru părinții lor. Micuțul Kunterbunt, peștisorul cu solzi strălucitori, care e absorbit complet de imaginea sa și nu e dispus să renunțe la nimic, nici măcar la un solz pentru a avea prieteni, are parte de o călătorie inițiatică presărată cu peripeții și momente de înțelegere. La finalul călătoriei cu ajutorul Marii Înțelepte a Oceanului, el descoperă ce înseamnă cu adevărat fericirea. Păpușile și set-designul spectacolului – o carte pop-up de 1mx1m, realizată în premieră într-un spectacol românesc – au fost create de o echipă talentată și extrem de atentă la detalii, scenografi, ilustratori și păpușari. Construcția elementelor a implicat o muncă imensă de cercetare a materialelor și a tehnicilor de construcție. Sperăm ca prin acest spectacol să pornim o serie de proiecte ce implică cercetare și inovație  în domeniul teatrului de păpuși”, explică Ana Crăciun-Lambru. 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia