Consiliul Județean Sibiu a investit aproape 5 milioane de lei în construcția a două case noi, de tip familial de pe Drumul Ocnei. Astfel, cei 24 de copii din Centrul de plasament „Prichindelul”, de pe str. Bastionului și-au botezat deja noile locuințe, numindu-le IRIS și CĂLIN.
În ședința din 14 octombrie, consilierii județeni au aprobat înființarea serviciilor sociale de pe Drumul Ocnei. Scopul acestor servicii este de a asigura copiilor și tinerilor cu dizabilități condiții de îngrijire și educație cât mai aproape de mediul familial. În plus, copiii vor beneficia de consiliere socială și psihologică pentru a reuși să se integreze în comunitate.
Vlad Vasiu- vicepreședinte al CJ Sibiu împreună cu Oana Popa, director executiv Direcția Strategii, Proiecte din cadrul CJ Sibiu, Liliana Agârbiceanu, director general al DGASPC Sibiu, Adela Demian, managerul public al DGASPC Sibiu, Victor Domnișor, șef centru Centrul de plasament, Adrian Borchină, manager de proiect Total NSA AG Construct SRL și Dan Luca, diriginte de șantier au fost prezenți la inaugurarea noului centru de plasament.
Vicepreședintele CJ Sibiu-Vlad Vasiu a ținut un discurs în fața presei unde a transmis câteva detalii despre noua investiție, necesară pentru bunăstarea copiiilor cu probleme.
„Este un moment foarte emoționant pentru noi din seria de proiecte pe care noi le considerăm de suflet. În urmă cu trei ani v-am anunțat că începem un demers amplu prin care modernizăm tot ce înseamnă asistență social din Sibiu. Casele de tip familial Iris și Călin reprezintă nu doar o investiție în infrastructură, ci și o investiție în viitorul și bunăstarea unor copiii care merită șanse la o viață demnă și fericită. Casele sunt echipate cu toate facilitățiile necesare sunt parte din această viziune mai amplă. Fiecare copil are dreptul să se simtă ca acasă și să aibă un loc unde să fie sprijinit și îngrijit pentru a se dezbvolta armonios”, a transmis acesta.
Dotări benefice pentru copiii cu dizabilități
Potrivit CJ Sibiu fiecare casă de tip familial include patru dormitoare, bucătărie, living cu spațiu de servire a mesei, cameră pentru vizitele din partea familiei, vestiare pentru angajați, izolator pentru copiii care au o afecțiune contagioasă, cabinet medical și cabinet specialiști (asistent social, psiholog, educator, asistent medical), grupuri sanitare, distincte, pentru beneficiari și pentru personal, băi accesibilizate pentru copii cu dizabilități.
De asemenea, casele au fost prevăzute cu rampă de acces și cu lift și au fost dotate cu mobilier de interior și exterior, cu mobilier medical, electrocasnice și echipamente IT. Curtea este mobilată cu bănci, balansoare și leagăne pentru copii cu dizabilități, poziționate în fața clădirii unde a fost montat un pavaj special, pentru evitarea accidentărilor.
Foto: Răzvan NEGRU
S-a deschis trecerea peste calea ferată de pe Calea Turnișorului |
Junii Sibiului, la Viena, 2014 |
Junii Sibiului, la Viena- 2014 |
Hotelul de Gheata de la Balea lac |
Premiera nationala in chirurgia valvei aortice |
Ansamblul "Cindrelul |
Asfalt de autostrada pe Calea Poplacii |
Film prezentare |
Bătaie după accident pe strada Podului |