FITS 2022
Tribuna
Coordonatorul Regiunii Centru în pandemia COVID-19 este noul director al DSP Sibiu. Lucian Blăguțiu: „Transmiterea este comunitară. Sperăm să ținem situația sub control”
Laura BUCIU
1853 vizualizari
Coordonatorul Regiunii Centru în pandemia COVID-19 este noul director al DSP Sibiu. Lucian Blăguțiu: „Transmiterea este comunitară. Sperăm să ținem situația sub control”
© Razvan NEGRU

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila a semnat Ordinul Nr. 1864/14.09.2021 privind delegarea atribuțiilor specifice funcției publice de conducere de director executiv la Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu. Funcția a rămas liberă după încetarea mandatului conducerii militare a lui Daniel Chelcea, cel care a devenit, între timp, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Noul director al DSP Sibiu este dr. Lucian Blăguțiu, funcționar public de conducere, șef serviciu în cadrul Direcției de Sănătate Publică a județului Sibiu. Ministrul Cseke i-a delegat atribuțiile specifice funcției de conducere vacantă de director executiv la Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu, până la data de 31 octombrie inclusiv.

Doctorul Lucian Blăguțiu este de 25 de ani angajat al DSP Sibiu și este șeful Serviciului Control în Sănătate Publică de peste 17 ani, coordonând, organizând și controlând întreaga activitate de inspecţie sanitară din județul Sibiu.

Mai mult decât atât, odată cu declararea pandemiei de coronavirus la nivel mondial, dr. Lucian Blăguțiu a fost desemnat coordonator pentru gestionarea situației COVID-19 în Regiunea de dezvoltate Centru, ce are în componență județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, conform Ordinului Ministrului Sănătății Nr. 843/19.05.2020.

Printre activitățile recente desfășurate de Lucian Blăguțiu, se numără faptul că era persoana responsabilă din partea Direcției de Sănătate Publică a județului Sibiu în cadrul Protocolului de cooperare privind punerea la dispoziție de probe biologice pentru proiectul pilot de pregătire a echipelor canine pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2, încheiat între Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea" Sibiu, Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu și Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu.

 

Lucian Blăguțiu va candida pentru un mandat plin

 

Noul director al DSP Sibiu a dispus din prima zi de mandat ca incidența calculată pe toate UAT-urile din județ să fie publicată pe site-ul DSP, sperând că cei care citesc poate vor fi mai motivați să se vaccineze.

Doctorul Lucian Blăguțiu a declarat, pentru Tribuna, că județul Sibiu stă încă destul de bine, dacă am compara situația cu ceea ce se întâmplă în alte județe din țară, în privința pandemiei de COVID.19.

„Încă zona ATI nu e așa ocupată, încă nu avem foarte mulți pacienți pediatrici, vedem acum cu deschiderea școlilor ce se va întâmpla. Deocamdată ținem sub control. Transmiterea a fost comunitară, deci este clar că toate județele au, iar secvențierea arată că Delta e predominantă și vedem. Sperăm că am tras învățăminte din episoadele anterioare cam ce e de făcut și cam cum trebuie procedat, pentru că lumea, în principal, a înțeles. Sectorul medical este pregătit să intervină, planurile de reziliență sunt aprobate, ele sunt în continuă modificare, pentru că adaptăm numărul de paturi la situația existentă. Sperăm să nu fie mare presiunea pe cazurile COVID pediatrice. Sperăm să se vaccineze cât mai mulți dintre cei eligibili și poate vom ține sub control”, a spus Lucian Blăguțiu.

Întrebat dacă se gândește să candideze pentru un mandat plin la DSP Sibiu, la expirarea mandatului interimar, Lucian Blăguțiu a spus că ia acest lucru în calcul.

„Probabil că o să candidez, în funcție de cum voi reuși să duc mai departe proiectele pentru care conducerea militară a avut toată susținerea mea”, a mai spus dr. Blăguțiu.

comentarii
2 comentarii

Minciuni! Vor sa bage iar scolile online!
16.09.2021 00:12
ce inseamna comunitara? cand erau 3 sau 10 cazuri in judet nu era tot din comunitate? sau erau doar la veniti din strainatate?
16.09.2021 15:36
Din aceeasi categorie
SEVIS

Campanie de comunicare

Turul ciclist al Sibiului

LINIA VERDE

Comunicat de presa

Comunicat de presa

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Comunicat de presa
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA