Tribuna
PNL
Controlori de tren, cercetaţi pentru luare de mită
Laura BUCIU
3897 vizualizari
Controlori de tren, cercetaţi pentru luare de mită

Doi controlori de tren sunt cerce­taţi pentru luare de mită, după ce şapte persoane care se aflau în trenul Braşov – Făgăraş – Sibiu au de­clarat că au dat bani fără a li se elibera bilete. Cei doi controlori au fost prinşi în urma unei acţiuni orga­nizate de Poliţia Transporturi Fero­viare Sibiu. „Poliţia Transporturi Sibiu a organizat o acţiune pentru prevenirea călătoriei frauduloase pe mijloacele SNCFR. Cu această ocazie, marţi, 24 septembrie, s-a organizat o acţiune pe magistrala 200 pe un tren regio care circulă pe relaţia Braşov - Făgăraş - Sibiu. Cu această ocazie au fost depistate un număr de şapte persoane, călă­tori frauduloşi, faţă de care efec­tuăm cercetări. De asemenea, per­sonalul de drum, conductorul şi şeful de tren au fost depistaţi creând minusuri în gestiune”, a declarat comisarul şef Mircea Mate, şeful biroului judeţean de Poliţie Transporturi Feroviare.
Poliţia TF desfăşoară în prezent cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, cu autorii în stare de libertate. Dosarul va fi înaintat spre cercetare Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. În situaţia în care vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi controlori, o femeie şi un bărbat, riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 12 ani.
Potrivit lui Mate, prin acţiuni ca cea desfăşurată ieri se încearcă pre­venirea faptelor de călătorie frau­duloasă şi de reducere a preju­diciului în dauna societăţii naţionale CFR.
Asupra celor doi „naşi” au fost găsiţi bani şi găsite minusuri în gestiune. Totodată, călătorii au declarat în scris faptul că au dat bani la urcarea în tren din staţiile din apropierea staţiei CFR Sibiu, respectiv persoane care s-au urcat în halta Veştem, Tălmaciu şi Mârşa.
Unul dintre „naşii” acuzaţi spune că lipsa din gestiune este pentru că „nu ai monedă divizionară să poţi să dai 25 de bani, 50 de bani rest. Dacă mi-au dat bani se gă­seau bani. Nu am bilete emise de la Veştem. La Veştem îmi scriam carnetul de activitate”, a spus unul dintre controlorii vizaţi, care lucrează la CFR de 30 de ani.comentarii
4 comentarii

Am mers cu trenul de la Sibiu la Avrig si numai eu am avut bilet.Restul au dat bani controlorului,dar n-au primit bilet.
Luka
25.09.2013 09:23
Eu am prins control pe tren pe la inceputul anului si pt 13 kilometri mi-a taiat bilet de 7 lei .
hoti
25.09.2013 11:02
M-am urcat in tren la Tarnava unde nu e casa de bilete sa merg pana la medias, am cautat controlorul sa-mi dea bilet in tren, era cu controlul de stat si un gardian public, ce credeti mi-au dat amenda de 200 mii lei atunci in loc de bilet, asta-i romanikaka, singura solutie sa dispara astia
alen
25.09.2013 14:14
Nasii iau bani cam pe toate traseele feroviare.Doar cand e control de stat dau bilete,altfel nu.Am vazut personal nenumarate cazuri.
Calator
25.09.2013 19:39
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia