Tribuna
PNL
Controale la produsele de Pasti
Ana Maria MĂTUŞOIU
1030 vizualizari
Controale la produsele de Pasti

Dr. Ioan Penţea, purtător de cuvânt al D.S.V.S.A. Sibiu, a spus că autorităţile locale, asociaţiile crescătorilor de animale sau crescătorii de ovine care doresc să ame­najeze puncte de sacrificare a mieilor pentru perioada 11-19 aprilie, au obligativita­tea să depună o cerere la sediul D.S.V.S.A. Sibiu până la data de 10 aprilie, care să cuprindă: datele de identi­ficare a solicitantului, locaţia unde se amenajează punctul de sacrificare a mieilor, cât şi capacitatea de sacrificare şi numărul estimativ de miei care pot fi sacrificaţi. "Carnea se marchează cu ştampilă rotundă şi se poate valorifica numai direct la consu­ma­torul final", a declarat Ioan Penţea. Totodată, acesta a spus că "activitatea acestor unităţi de sacrificare va fi supravegheată permanent de medicii veterinari reparti­zaţi şi împuterniciţi de condu­cerea D.S.V.S.A. Sibiu care vor examina, certifica şi mar­ca prin ştampilare carnea rezultată". Prin respectarea acestor obligaţii de către comerciani, carnea de miel nu va periclita sănătatea consumatorilor. În ceea ce priveşte produsele din lapte, crescătorii de animale sunt obligaţi să respecte normele de igienă şi sănătate, fiind necesar, în acelaşi timp, să ofere consumatorilor date privind identitatea producă­torului, a sortimentului de pro­dus şi data obţinerii aces­tuia. De altfel, una dintre preocupările D.S.V.S.A. Sibiu este şi comercializarea ouă­lor şi a peştelui, astfel că vânzătorii acestor produse trebuie să respecte şi ei mai multe norme înainte de a le scoate pe piaţă. Totodată, vor fi vizate în mod special uni­tăţile de panificaţie, patiserie şi laboratoare de cofetărie, ale căror produse sunt con­sumate în cantităţi mari în perioada sărbătorilor pas­cale. "Personalul D.S.V.S.A. Sibiu va verifica modul cum sunt respectate normele sa­nitar-veterinare la unită­ţi­le de tăiere animale, în târ­guri de animale, pieţe agro­ali­men­tare, unităţi de proce­sare, depozitare, co­mercia­li­zare şi de alimen­taţie pu­blică şi vor dispune măsuri de remediere şi de sancţio­nare în situaţiile de încălcare a legislaţiei din domeniu", a mai declarat Ioan Penţea.



comentarii
2 comentarii

atentie la mielu din porbagaj cu care se cupara tacerea
mosu
09.04.2014 07:48
/Cica au obligativitatea SA DEPUNA CERERE, mai p....lor, MAI PUTETI CU BIROCRATIA SI CORUPTIA? santeti de coma cu CEREREA scrisa
iedu
09.04.2014 13:38
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

anunt de intentie consultanta

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia