Tribuna
PNL
Contract pe 4 ani pentru iluminatul Sibiului. Dispecerat non-stop la 0751LUMINA, telegestiune și iluminat LED
Sorana MAIER
1932 vizualizari
Contract pe 4 ani pentru iluminatul Sibiului. Dispecerat non-stop la 0751LUMINA, telegestiune și iluminat LED

Primarul Sibiului, Astrid Fodor a semnat contractul pentru delegarea gestiunii iluminatului public din municipiul Sibiu pentru următorii patru ani. În urma unei proceduri de achiziție la care au participat patru ofertanți, contractul a fost semnat cu asocierea SC Flash Lighting Services SA București & SC Electro-Con Impex SRL Sibiu, având o valoare maximă de 42 de milioane de lei.

“Iluminatul străzilor și spațiilor publice este un serviciu de utilitate publică de maximă importanță. De aceea este necesară gestionarea profesionistă a acestuia, prin întreținere, reparații, investiții și implementarea unor sisteme de gestionare moderne care să asigure operativitatea în intervenții. Prin delegarea gestiunii acestui serviciu public vom reuși ca în următorii ani iluminatul public în Sibiu să fie mai eficient”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Contractul aduce o serie de îmbunătățiri și de noutăți

Firmele contractate pun la dispoziția cetățenilor un dispecerat non-stop, apelabil la numărul de telefon  - 0751.586.462 adică 0751LUMINA – ușor de reținut urmărind literele de pe tastatura telefonul – sau pe adresa de email – iluminat@sibiu.ro - la care cetățenii pot sesiza defecțiuni ale sistemului de iluminat stradal. Dispeceratul este  funcțional din data de 5 februarie. În fiecare zi, operatorul va livra Direcției Tehnice un raport privind sesizările primite, indicând pe cele soluționate și pe cele aflate în lucru, iar Direcția Tehnică va verifica în teren realizarea lucrărilor și va aviza plata lucrărilor de întreținere și reparații.

Aprinderea, stingerea și sesizarea defecțiunilor iluminatului public va fi făcută de la distanță, în timp real. Operatorul contractat va realiza un sistem de telegestiune a iluminatului public. Practic, de la distanță, se va putea aprinde sau stinge iluminatul și se pot identifica în timp real becurile arse sau defecțiunile mai însemnate.

Corpuri moderne și extinderea iluminatului 

 

Iluminatul public va fi modernizat prin instalarea de corpuri de iluminat cu LED. Acolo unde nu a fost realizat deja, operatorul va înlocui rețelele de alimentare a iluminatului public și corpurile de iluminat cu unele mai eficiente, cu LED. Noile rețele de alimentare vor fi introduse în subteran, în canalizația metropolitană. Astfel, iluminatul public se va extinde în zonele noi ale orașului și va deveni mai eficient ca și consum și ca luminozitate. În cazul proiectelor de extindere și modernizare a sistemului de iluminat public, firma contractată va alcătui proiecte tehnice în funcție programele de investiții aprobate de Primăria Municipiului Sibiu, iar plata pentru lucrările propriu-zise se va face tot în baza situațiilor de lucrări efectiv realizate, verificate de Direcția Tehnică.

Contractul prevede îmbunătățirea iluminatului arhitectural al clădirilor din centrul istoric, al monumentelor și obiectivelor de interes turistic și gestionarea iluminatului festiv, incluzând montarea și demontarea acestuia, reparații și întreținerea corpurilor care alcătuiesc iluminatul festiv.  

„Precizăm că firmele contractate vor raporta în permanență Primăriei Sibiu defecțiunile și intervențiile realizate, precum și stadiul proiectelor de modernizare”, transmite Primăria Sibiu.

 


comentarii
1 comentarii

Telefoane, sesizări si rapoarte. Dar leduri, becuri, rețele? Poveștile credibile numai la lumânare aveau farmec. Altfel, doamneajută sa nu călcam noaptea in noroi, gropi buturugi, pietri
07.02.2020 09:33
Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia