Tribuna
Fabrica Sevis
Continental Sibiu angajează primii absolvenți ai Școlii Profesionale în sistem dual
Continental Sibiu angajează primii absolvenți ai Școlii Profesionale în sistem dual

În septembrie 2018, Continental Sibiu a inaugurat prima clasă Continental în sistem de învățământ profesional dual, specializarea Electromecanică, la Liceul Tehnologic „Independența”

După 3 ani de cursuri, în care au pus bazele electromecanicii, 29 de elevi intră din școală direct pe piața muncii, în locația din Sibiu

În prezent, peste 100 de elevi învață în Clasele Continental la Liceul Tehnologic “Independența” din Sibiu

Sibiu, 30 iulie 2021. Continental, companie tehnologică, și Liceul Tehnologic “Independența” din Sibiu sărbătoresc prima generație de absolvenți ai clasei Continental în sistem de învățământ profesional dual, specializarea Electromecanică, admiși la unitatea de învățământ în 2018.

La  Sibiu, Continental este implicată în dezvoltarea sistemului de învățământ profesional dual din 2018. Elevi din patru clase pun bazele electronicii și electromecanicii în clasele Continental la Liceul Tehnologic “Independența”, desfășurându-și perioada de practică în interiorul companiei.

29 de elevi vor intra în Continental Sibiu pe poziții de operatori și tehnicieni, începând cu luna august, fiind prima generație de absolvenți care își începe cariera în cadrul sediului din Sibiu. Cei 29 de absolvenți vor aplica noțiunile studiate în sectorul producției componentelor electronice pentru industria auto.

Elevii au beneficiat pe parcursul celor 3 ani de studii de bursă lunară în valoare de 500 lei, 200 lei din partea statului și 300 lei din partea Continental, transport sau cazare gratuită, masa asigurată pe toată perioada practicii și burse de merit pentru elevii cu rezultate bune, precum și precontract de angajare la Continental.

Diploma de calificare pe care o primesc în urma absolvirii învătământului profesional dual, clasa Continental, este cea de electronist și electromecanic. De asemenea, elevii care aleg să continue studiile după școala profesională, se pot întoarce la liceu pentru a obține diploma de bacalaureat.

Parteneriatul Continental Sibiu – Liceul Tehnologic „Independența” asigură calificarea locurilor de muncă și dezvoltarea unui sistem care aduce numai beneficii pe termen lung. Interesul pentru învățământul profesional dual a crescut de la an la an, astfel că pentru noua Clasă a IX-a Continental, specializarea „Electronică. Aparate și Echipamente” de la Liceul Tehnologic „Independența” au aplicat 72 de elevi, repartizați în funcție de media finală. După ocuparea celor 30 de locuri disponibile, 42 dintre candidați au fost redistribuiți la celelalte specializări ale Liceul Tehnologic „Independența”, în funcție de opțiunile selectate.

„Suntem cel mai mare angajator din regiune și, în 2018, când am început acest proiect, ne-am asumat această responsabilitate de a crește și de a califica forța de muncă locală. A fost și rămâne unul dintre obiectivele noastre strategice. La trei ani după înființarea primei clase de învățământ profesional dual la Liceul Tehnologic „Independența”, mă bucur să văd prima generație de absolvenți, mai exact 29 de elevi, devenindu-ne colegi. Acum, că succesul acestui proiect este dovedit în comunitatea locală, vom continua să le oferim elevilor posibilitatea de a se alătura sistemului de învățământ  dual, vocațional, un sistem de mare succes în alte țări, precum Germania”, a declarat directorul de resurse umane al Continental Sibiu, Lăcrămioara Dărăban.

Din toamnă, peste 100 de elevi vor studia în clasele Continental la Liceul Tehnologic „Independența”. În funcție de rezultatele școlare și competențele dobândite pe parcursul perioadei practice, absolvenții vor putea fi angajați în poziția de operator linie producție sau technician, cu susținerea continuării calificării prin intermediul cursurilor în cadrul Academiei Tehnice Continental și/sau a continuării studiilor la liceu, forma de învățământ: seral.

La nivel național, Continental este inițiator și participant la reintroducerea sistemului dual de școală profesională în România, în unități de învățământ din Timișoara, Carei și Brașov încă din 2012, de la reînființarea claselor cu acest profil. Compania a sprijinit în același fel Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu“, din Carei, Colegiul Energetic “Ferdinand I” din Timișoara, s-a implicat în dezvoltarea Școlii Profesionale Germane Kronstadt din Brașov și, de trei ani deja, susține învățământul profesional dual și în Sibiu prin colaborarea cu Colegiul Tehnic „Independența”. Din 2012 până în prezent, compania a sprijinit sute de elevi prin asigurarea practicii în cadrul companiei, cazării, mesei și transportului acestora, zeci dintre aceștia devenind fiind angajați la finalizarea studiilor, a investit sute de mii de euro în dotarea cu echipamente a unităților de învățământ, precum și pentru promovarea acestui tip de învățământ la nivel de județ, precum și la nivel național.

La Continental Sibiu sunt fabricate anual aproximativ 35 de milioane de unități electronice de control. Printre produsele dezvoltate, testate și fabricate în Sibiu se numără sistemele inteligente de frânare, sisteme de asistare la condus sau pedala de accelerație care limitează viteza în cazul detectării unui obstacol. Continental Sibiu are în prezent aproximativ 4000 de angajați care combină cunoștințele în dezvoltare software și hardware, experiența în design și simulare, inovația în domeniul inteligenței artificiale, big data și procesele de producție.


comentarii
4 comentarii

Saracii de ei, au intrat sclavi intr-o multinationala, care e prezenta in romania pentru salarii minime, pentru a face productie si dezvoltarea a ceea ce refuza stapanii!
Corporatii care sunt ca tiganii cu cortul, acolo unde incompetenta e la ea acasa, plafonarea asemenea!
Niste corporatii care au depasit nivelul statal si care au distrus comunitati! Neimplicare sociala, dezvoltarea peste infrastructura existenta, vin praduiesc si pleaca!

Pacat de copiii astia ca isi irosesc viata in asemenea colosi veniti sa subjuge economic tara asta! Asasinii economici, ei sunt!
30.07.2021 19:26
Numele meu este Lilian N. Aceasta este o zi foarte plină de bucurie din viața mea, datorită ajutorului pe care mi l-a dat Dr.saguru, ajutându-mă să-l recuperez pe fostul meu soț cu vraja lui magică și de dragoste. Am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de groaznic, deoarece soțul meu mă înșela cu adevărat și căuta un divorț, dar când am dat peste e-mailul Dr.saguru pe internet despre cum a ajutat atât de mulți oameni să-și recupereze fosta și ajuta la fixarea relației. și să îi facă pe oameni să fie fericiți în relația lor. I-am explicat situația mea și apoi îi cer ajutorul, dar spre surprinderea mea, el mi-a spus că mă va ajuta cu cazul meu și aici sărbătoresc acum pentru că soțul meu s-a schimbat total definitiv. El vrea întotdeauna să fie lângă mine și nu poate face nimic fără prezentul meu. Îmi place foarte mult căsnicia mea, ce mare sărbătoare. Voi continua să depun mărturie pe internet pentru că Dr.saguru este cu adevărat un adevărat jucător de vrăji. AI NEVOIE DE AJUTOR APLICĂ ACUM CONTACT CU DOCTORUL SAGURU ACUM VIA E-MAIL: drsagurusolutions@gmail.com sau WhatsApp +12098373537 El este singurul răspuns la problema ta și te face să te simți fericit în relația ta. și este, de asemenea, perfect în
1 VRAIE DE IUBIRE
2 CÂȘTIGĂ EX BACK
3 FROTUL MIEREI
4 PROMOVAREA VRAJELOR
5 PROTECȚIA VRAJELOR
6 VRAJA DE AFACERE
7 VRAJA MUNCĂ BUNĂ
8 VRAJA LOTERIEI ȘI VRAJEA CAZULUI CURȚII
lilian nikky
30.07.2021 23:19
continental are propria ferma de sclavi acum ii creste de mici.
cornea
31.07.2021 18:40
Pai daca noi romanasii nu facem nimic atunci nu mai dati cu bolovani in acei care totusi fac ceva -- deci vina nu e A celor ce fac ceva --- bine inteles smantana e a lor dar romanasii pot sa bea zerul -- daca statul roman face rahat pe el, atunci nici macar zer nu vor mai bea romanii-- deci cine e vinovatul??? nu trebuie sa fi filozof ca sa afli -- noi daramam , strainii vor sa faca ceva ----iar noi aruncam cu bolovani in cei fara vina aruncati cu pietre in cei cu adevarat vinovati --PLEASE!!
04.08.2021 23:57
Din aceeasi categorie
A.D.I. Eco Sibiu

Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

Guitar Meeting

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia