Tribuna
Continental şi ULBS, parteneriat de succes de 15 ani
Continental şi ULBS, parteneriat de succes de 15 ani

Continental este parte a comunităţii sibiene de 15 ani şi investeşte constant în educaţia şi susţinerea elevilor, internilor şi absolvenţilor de facultate prin diferitele oportunităţi de carieră pe care le oferă. Pentru Continental este foarte important să contribuie la dezvoltarea pieţei de muncă din Sibiu. În acest fel, compania se asigură că va avea candidaţi buni în prezent, dar şi în viitoarea generaţie. În acest sens, Continental a dezvoltat, de-a lungul timpului, parteneriate de succes cu universităţile din Sibiu şi din ţară: Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Transilvania din Braşov, Universitatea Politehnică din Bucureşti, Universitatea Politehnică din Timişoara, Universitatea Petru Maior din Tg. Mureş sau Universitatea din Piteşti.
Parteneriatele strategice cu Universitatea din Craiova şi Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu sunt printre cele mai durabile. Încă de la deschiderea sediului Continental la Sibiu, în 2003, între companie şi Universitatea „Lucian Blaga” a existat o colaborare puternică, absolvenţii Facultăţii de Inginerie fiind printre primii angajaţi ai Continental. Prezenţa Continental la Sibiu s-a justificat şi prin prisma acestei instituţii de învăţământ bine dezvoltată, care, prin studenţii şi absolvenţii săi a putut contribui la creşterea companiei. Iniţierea, dezvoltarea şi susţinerea de noi cursuri în curricula obligatorie şi opţională prin specialişti Continental a dus la o îmbunătăţire a nivelului de învăţământ în Sibiu şi în România.
Continental Sibiu a investit peste 500.000 euro la ULBS în ultimii 6 ani de colaborare şi s-a implicat în renovarea spaţiilor de învăţământ (aule, holuri), cât şi în susţinerea universităţii prin direcţionarea sponsorizărilor către echipări de laboratoare, competiţii studenţeşti, cursuri şi burse pentru studenţi. Peste 50% din angajaţii Continental cu studii superioare sunt absolvenţi ai Universităţii „Lucian Blaga”.
La Continental se desfăşoară anual Programul Summer Internship, destinat studenţilor din întreaga ţară. Potrivit unui studiu Catalyst recent, Continental conduce topul companiilor în care studenţii îşi doresc să urmeze un program de practică, la nivel naţional. În această vară, peste 75% dintre internii de anul II şi III au venit de la ULBS, beneficiind de practică plătită, suport în realizarea proiectelor de diplomă şi oportunităţi de prelungire a contractelor de muncă, în regim part-time. Cazarea studenţilor din afara Sibiului în perioada internshipului a fost asigurată de ULBS.
Pentru a susţine creşterea de personal generată de astfel de programe şi colaborări, Continental continuă să investească în extinderea sediului. Anul acesta vor fi inaugurate două noi clădiri: Modulul 6 de producţie şi o nouă clădire, a treia, dedicată activităţilor de Cercetare şi Dezvoltare.
„Încă de la început, călătoria noastră în Sibiu a pornit alături de ULBS, printr-un puternic parteneriat între Continental şi Facultatea de Inginerie. Ambele părţi, compania şi Universitatea, au văzut o oportunitate în a lucra împreună şi în a transforma Sibiul într-un centru de inginerie. La împlinirea a 50 de ani de ULBS, după 15 ani de colaborare strânsă, continuăm să investim în educaţie şi ne dorim cât mai mulţi absolvenţi bine pregătiţi. Ne propunem să îi susţinem şi să îi integrăm şi pe absolvenţii Facultăţii de Ştiinţe în industria automotive, pentru a învăţa şi a se dezvolta profesional în cadrul Continental. În ciuda contextului economic global, Continental se dezvoltă la Sibiu şi ne pregătim să ne mărim sediul prin inaugurarea celor două clădiri nou construite”, a declarat Oswald Kolb, manager general al Continental Sibiu.

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA