Tribuna
Constantin Șovăială (PNL): „Măsurile adoptate de Guvern au redus extinderea epidemiei!”
ADVERTORIAL
897 vizualizari
Constantin Șovăială  (PNL): „Măsurile adoptate de Guvern au redus extinderea epidemiei!”

Deputatul PNL de Sibiu Constantin Șovăială afirmă că de felul în care acționează românii depinde eficiența deplină a măsurilor luate de autorități și face un apel la respectarea recomandărilor precum și la informarea numai din surse oficiale.

„Măsurile adoptate de Guvern au redus extinderea epidemiei, însă pentru că planurile autorităților să aibă efecte depline trebuie că fiecare dintre noi să acționăm cu responsabilitate, să ținem cont de recomandări și - la fel de important- să ne informăm numai din surse oficiale”, declară parlamentarul.

Constantin Șovăială   afirmă totodată că institutirea stării de urgență va avea rezultate  imediate în finanțarea sistemului sanitar și că această a fost impusă exclusiv în scopul prevenirii, limitării și înlăturării efectelor nocive ale coronavirusului.

„Nu este o situație care să fie confortabilă, însă e necesară. Decizia Președintelui României vizează binele tuturor și este completată de măsuri concrete pe care Guvernul Ludovic Orban le-a luat deja în domeniul sănătății (training pentru creșterea numărului de specialiști în diagnosticare, punerea în folosință a 23 de aparate pentru diagnosticare și inventarierea tuturor echipamentelor de același gen din România pentru punerea lor la dispoziția Ministerului Sănătății,   suspendarea distribuției medicamentelor,  di spozitivelor medicale  și a materialelor sanitare în afară granițelor etc), în domeniul structurilor de poliție, jandarmerie și poliție de frontieră, în domeniul educației (Teleșcoală și platforme on line- spre exemplu). De asemenea, Guvernul a acționat rapid și concret în sprijinul mediului de afaceri. A  dispus suspendarea sau, după caz, neînceperea executării silite a creanțelor bugetare. Deci nu se mai emit somații, popriri asupra disponibilităților bănesti și a veniturilor urmăribile și nu se mai instituie  sechestre asupra bunurilor. S-a dispus  rambursarea TVA, în cursul lunii martie, pentru toate deconturile soluționate și pentru care s-au emis decizii de rambursare la zi. Acestea sunt doar o parte dintre măsuri. Sunt clare și vin în sprijinul mediului de afaceri”,susține deputatul liberal.

Constantin Șovăială susține că responsabilitate este cuvântul de ordine al momentului și că Guvernul și cetățenii, acționând că atare, au puterea că, împreună, să depășească acest moment.

 

comentarii
3 comentarii

Mars ma cu minciunile tale!
HUUUUUOOOOOOOO
JOS HOTII DE LA PENELEU
20.03.2020 13:22
Asta cu huooooo-- Propun ca pnl- sa legalizeze taierea tuturor pensiilor speciale si taierea babana din salariile nesimtite -- banii ar putea ajuta la lupta impotriva virusului si la plata celor ce nu pot muncii din cauza inchiderii fabricilor , restaurante etc-- mars la cotet psd-istule , mai hoti ca voi nema--jigodioe politica
20.03.2020 17:52
Nu are partidul limbi la pantofi, luați-l pe Șovu
21.03.2020 13:18
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia