Continental
Tribuna
Constantin Necula la Palatul Parlamentului: "Prefer să cerșesc o bucată de pâine de la săraci, decât Referendumul de la cei pe care i-am ales!"
Sorana MAIER
54817 vizualizari
Constantin Necula la Palatul Parlamentului:

Referendumul pentru căsătorie şi familie a fost tema conferinţei care s-a desfăşurat marţi, la Palatul Parlamentului, şi la care Coaliția pentru Familie şi ADF International au invitat inclusiv parlamentari, dar şi reprezentanţi ai societăţii civile. 
Preotul Constantin Necula, unul dintre membrii fondatori ai Coaliţiei, a fost prezent la conferinţă, ca reprezentant al Facultăţii de Teologie din Sibiu şi a vorbit despre referendumul pentru familie ca un drept constituţional.

  • "Să ieșim cu aceeași decență mai departe, cu limpezime, nu avem de cerșit un referendum, avem să ni se respecte un drept câștigat de toți aceia din societatea românească care în situația dată au muncit mai mult decât noi. Prefer să cerșesc o bucată de pâine de la săraci decât Referendumul de la cei pe care i-am alles democratic. Şi cum bucata de pâine întotdeauna te apropie de cel sărac, sper să învățăm că nu suntem împotriva nimănui, ci toți suntem în favoarea celorlalți", a spus preotul Constantin Necula.

 

În ceea ce priveşte familia, profesorul spune că orice atac la adresa ei este implicit şi un atac la adresa Statului.

  • "Atacul la biserică și la familie din toți acești ani dovedește clar că nu avem de-a face cu o serenadă sub un balcon al unui îndrăgostit,  ci avem de-a face cu un concert foarte bine dirijat, care încearcă să dărâme și balconul și să fure și inima iubitei. Trebuie să fim  atenți că nu sunt atacate doar instituțiile bisericii sau bisericilor, ci este atacată inclusiv structura de rezistență a Statului. De aceea declar și am declarat-o tot timpul, îmi voi menține această declarație: socotesc că orice acțiune îndreptată împotriva familiei este un act de subminare a rezistenței naționale", a spus profesorul Necula.

Preotul a făcut o paralelă între faptul că atunci când un om  a cerut ca 3 milioane și jumătate de părinți să semneze pentru ora de religie s-a socotit un act democratic, însă atunci când 3,6 milioane de oameni semnează pentru un drept constituțional se consideră un act antidemocratic.

  • "Atunci când confunzi minoritatea sexuală cu cea religioasă ai cel puțin o problemă de amplitudine a rezonanței sociale. Mă adresez ca unul care a fost făcut când idiot de către un jurnalist, când cretin de către altul, dar sunt foarte mândru că am fost făcut și cretin și idiot în numele democrației și în numele rezistenței la minoranțe ieftine, pentru nu putem să ne asumăm decât așa lucrurile pe care le avem de făcut", a spus Necula.

El a vorbit şi despre faptul că, în tot acest demers, a găsit prilejul de a se apropia de colegi catolici, penticostali, grecocatolici, demonstrând că în astfel de situaţii ei pot acţiona împreună şi pot alcătui "structura creștină a României".
În privinţa celor peste 3,6 milioane de semnături strânse pentru familia formată şi femeie şi bărbat, preotul a adăugat că sunt semnături care nu s-au strâns "pe bază de Wi-Fi, ci oamenii s-au întâlnit, și-au dat mâna, s-au strâns", şi şi-a încheiat discursul spunând că anul acesta a fost impresionat de numărul mare de oameni cu alt fel de orientare sexuală care au venit la el, în calitate de duhovnic, în Postul Paştilor.

Zeci de fundaţii în acelaşi scop

La Palatul Parlamentului s-a desfăşurat în 25 aprilie 2017, conferința „Referendumul pentru căsătorie și familie. Analiză și implicații”,  având ca subiect inițiativa legislativă a cetățenilor de revizuire a Constituției României pentru ocrotirea familiei să căsătoriei. Organizatorii au fost  ADF International și Coaliția pentru Familie, iar printre invitaţi Mihai Gheorghiu, președintele Comitetului de Inițiativă al Coaliției pentru Familie, Sophia Kuby, director, ADF International, Adina Portaru, avocat, ADF International.
Coaliția pentru Familie este o inițiativă civică fără personalitate juridică, independentă de orice partid politic și neafiliată confesional, deschisă tuturor celor care împărtășesc valorile familiei, ce are ca scop protejarea și sprijinirea familiei întemeiate pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Coaliția pentru Familie are în componență peste 40 de asociații și fundații și reprezintă, informal, inițiativa legislativă a cetățenilor de revizuire a Constituției României.

ADF International (ADFI) este o organizație juridică ce apără dreptul oamenilor de a-și exprima și de a-și manifesta liber credința religioasă. ADFI are statut consultativ la Organizația Națiunilor Unite, acreditare la Parlamentul European și colaborează cu Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene și cu Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa. ADFI a consiliat și a intervenit în mai mult de 50 de cazuri pe lângă Curtea Europeană a Drepturilor Omului.


comentarii
1 comentarii

"Prefer s? cersesc o bucata de paine de la saraci decat Referendumul de la cei pe care i-am ales democratic. Si cum bucata de paine intotdeauna te apropie de cel sarac, sper sa invatam ca nu suntem impotriva nimanui, ci to?i suntem in favoarea celorlalti", a spus preotul Constantin Necula.
Daca credeti ce spuneti, parohia Saliste-Gales va asteapta - tocmai ramaas fara preotul care a parasit-o pentru ca este prea saraca. Va asteapta parhia asta, nu ca sa cersiti, ci ca sa daruiti. O parohi saraca, dar cu apartament parohial, si se poate face naveta saptamanal, din Sibiu.
O fapta cat o mie de vorbe!
Fratele Mihai
28.04.2017 09:03
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia