Continental
Tribuna
Constantin Necula la dezbaterea USR: "Familia tradiţională nu este negociabilă cu niciun partid, cu nicio ideologie!"
Sorana MAIER
53157 vizualizari
Constantin Necula la dezbaterea USR:
© Răzvan NEGRU

Dezbaterea propusă de USR la Sibiu pe tema familiei tradiţionale şi a familiei moderne s-a întins vineri după-amiaza pe parcursul a aproape trei ore în care specialişti, profesori, politicieni şi simpli sibieni au dezbătut aprins tema referendumului pentru familia formată din femeie şi bărbat, dar şi cea a parteneriatului civil. 
Preotul prof. dr. Constantin Necula, Dan Barna, deputat USR în Parlamentul României, prof. dr. Sebastian Moldovan, prof. dr. Simona Câmpean, sociolog şi Eniko Gall, Asociația ALEG, au vorbit fiecare pe tema familiei, după care au intrat în dialog cu publicul.

  • "Sper din toată inima să înţelegem un singur lucru: familia tradiţională nu este negociabilă cu niciun partid, cu nicio idiologie şi cu nicio atitudine", a spus părintele Constantin Necula.

El a vorbit şi despre atacurile virulente la adresa Coaliţiei pentru Familie, care s-au îndreptat şi asupra Bisericii Ortodoxe, în condiţiile în care în coaliţie el este singurul membru preot, şi despre faptul că la nivel central tema familiei tradiţionale este susţinută de mediul politic în funcţie de anumite interese.

  • "Odată în plus am învăţat, din Coaliţie, că nu te poţi baza pe niciun partid din România atunci când vrei morală - nu pe oameni din partid, ferească Dumnezeu!, dar pe nicio structură din partid - şi că în general este bine să nu te aliezi cu niciun partid, dacă vrei să faci ceva pentru ţara ta şi să iasă bine", a spus pr. Necula.

În ceea ce priveşte parteneriatul civil, previziunile sale sunt că acesta va deveni un fapt real.

  • "E clar că vom pierde meciul cu Statul Român. Statul Român va face, ca de obicei, jocul teribil de diplomatic cu interesul naţional. Şi ne vor zice: facem referendumul, semnăm pentru referendum, dar dăm drumul la parteneriatul civil, un fel de "trebuie să le dăm ceva". Şi o să spun că în spiritul democratic este ok. În spiritul moral, mă abţin", a completat pr. Necula.

 

Dan Barna: Referendumul este un recensământ pentru dezbinare

Dan Barna, parlamentar din partea USR, a declarat că tema referendumului este una falsă şi că partidul şi-a asumat o linie în această privinţă.

© Răzvan NEGRU

  • "Tema familiei tradiţionale a devenit modificarea în Constituţie a termenului căsătorie între soţi cu căsătorie între un bărbat și o femeie. Asta este tema aflată în dezbatere publică şi în Parlament, ceea ce este un subiect profund fals, consider eu. Pentru că în momentul în care, să spunem că Referendumul va avea loc, să spunem posibil, cu certitudine, referendumul acesta ce va arăta? Eu îl consider - şi este o poziţie pe care o susţin destul de clar - acest referendum este de fapt un recensământ pentru dezbinare pentru că el nu face decât să ne numere câţi din actuala societate adoptă asumat principiul libertăţilor civile şi câţi din actuala societate (...) sunt pentru familia aşa zis tradiţională. De ce spun că este falsă? Există în România vreo iniţiativă care să promoveze căsătoria între persoane de acelaşi sex? Nu. De ce ? Pentru că ştim cu toţii că în acest moment societatea noastră nu este în acea etapă de evoluţie de valori, de educaţie, de ce vreţi dumneavoastră", a spus Dan Barna.

El a adăugat că nicăieri în lume nu se fac referendumuri asupra drepturilor şi că acest referendum nu va schimba nimic pentru familiile din România.

Părintele Necula: Sunt lucruri care nu pot fi schimbate niciodată, iar anatomia umană face parte din ele

  • "Noi ne tensionăm unii pe alţii, ne pierdem respectul pe care spunem că îl propovăduim şi de foarte multe ori spunem lucruri care nu sunt reale. Eu m-am săturat de minciunile împotriva familiei româneşti. Mi-e până în gât să aud că noi suntem din Evul Mediu, când de fapt noi suntem un pic mai vechi decât Evul Mediu. Să aud tot timpul că suntem nişte spălaţi pe creier şi nişte prostalăi că nu gândim ca ceilalţi", a mai spus pr. Necula.

Profesorul sibian a vorbit despre faptul că este riscantă o declaraţie potrivit căreia referendumul este unul al dezbinării.

  • "Principiul referendumului este că o mână de oameni - de data asta sunt trei milioane! - vine să spună că în raport cu un anumit conţinut moral al ţării are o opinie care trebuie să fie respectată şi pentru a fi respectată trebuie să fie stipulată într-un document. (...) Există lucruri care se pot schimba în viteză foarte mare şi sunt lucruri care nu pot fi schimbate niciodată, iar anatomia umană face parte din ele. (...) O discuţie pe familia tradiţională trebuie să spună că noi înşine suntem familia tradiţională. Deocamdată morfologic, fizic, matematic, chimic, nu ne-am născut altfel. Pot să spun că afecţiunea suferă pe tot parcursul vieţii noastre când nu ni se respectă nişte principii de educaţie fundamentală, unul dintre acestea este punerea la zid că ai altă opinie decât celălalt", a mai spus Constantin Necula.

© Răzvan NEGRU

El a declarat că orice împingere a reacţiei ortodoxe către fanatism nu are legătură cu realitatea şi nu face bine nimănui.
În sală au fost prezenţi mulţi tineri, preoţi de alte confesiuni decât cea ortodoxă, studenţi. Între cei care au vorbit s-a aflat şi Ciprian Ciocan, de la Fundaţia Comunitară Sibiu.

 

 

© Răzvan NEGRU
 
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU


comentarii
4 comentarii

Uni au-- barne-- mari in ochi sau suflete vindute -diavolului- Mai --barna ,mai danut micut -- lasa tu poporul sa aleaga -- sustii niste -ABERATII- fiinca sti bine ca poporul va alege -NORMALITATEA - si i-ti va da tie un picior incaltat cu cisma la parte umbroasa -- Mars in camaruta ta si fa ce vrei acolo --nu ne intereseaza -- dar nu strica ceace -- DUMNEZEU - A CREAT LA INCEPUT - Familia -- barbat - femeie --copii -- Dute la musulmani sa vezi ce -drepturi vei capata -- un cutit in git si adio!!-- Asta i-mi place la ei pastreaza curatenia in societate -- arunca gunoaiele la ghena--
mike
17.06.2017 21:35
Serios acum, nu toata lumea e obligata sa creada in mitologie. Daca ramanem fara nici un zeu nu mai exista nimic anormal in familia voastra "non-traditionala".

De asta va urasc pe toti crestinii, ca vrei sa va bagati rahatul vostru de zeu in orice lucru care se poate discuta.
Plecati cu zeul vostru
18.06.2017 11:35
ba asta --plecat - cu --pluta - Sa zicem ca cocosul nu mai face sex cu gaina ci cu alt cocos --la fel gaina nu-i mai place cocosul ci alta gaina -- mai maninci tu oua sau pui la gratar --never-niciodata -- la fel cu toate animalele care daca se vor lua dupa ideile proaste din capul tau, vor dispare in cel mult cinci ani -- Dumnezeu lea creiat asa ca sa ai tu si restul lumii de micare --, tantalaule -- nu gindesti nici cit un purece -- Uitate in jurul tau si vezi ce creatie minunata si armonioasa -- dar unii descreierati ca tine vreti sa rasturnati normalul venind cu -- toleranta si tot felul de aiureli -- dar nu va tine Dumnezeu e de partea -NORMALITATI - voi nu puteti schimba nimic -- asa ca MUCLES treci si te ascunde pina nu dau -musulmanii de tine -- cu crestini va mai merge inca --sunt prea toleranti --dar sa nu vina vremea, cind nu va vor mai putea suporta -- God bless Romania !!!
mike
21.06.2017 02:05
Un circar. Un fel de Dan Puric. Prinde la mintile subrede. Le subrezeste ?i mai tare.
Adi
11.08.2017 08:32
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia