Tribuna
Constantin Necula discută despre „Călăuzirea duhovnicească”, cu tinerii din Sibiu
Constantin Necula discută despre „Călăuzirea duhovnicească”, cu tinerii din Sibiu

Organizația Tinerilor din Sibiu îi invită pe sibieni și nu numai să participe joi, 28 octombrie, de la ora 19, la conferința online, intitulată „Călăuzirea duhovnicească”. Aceasta va fi susținută de părintele Constantin Necula.

Părintele Constantin Necula este conferențiar universitar și actual prodecan la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna”, din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Părintele este Doctor în Teologie, autor de numeroase cărți duhovnicești și un suflet apropiat tinerilor, participând la numeroase conferințe din țară și din străinătate, precum și la emisiuni de radio sau televiziune. 

În cadrul conferinței, părintele Constantin Necula va vorbi despre importanța călăuzirii duhovnicești - valoare indispensabilă a credinței ortodoxe și colacul de salvare în marea învolburată de stres, ispite și griji cotidiene.

“Sufletul tânăr, ce țintește spre un ideal frumos și este purtat de un curaj neobosit, zboară necontenit spre orizontul devenirii sale. El se îndreaptă în sus, spre ceva mai presus de lume, însă adesea el întâlnește și obstacole: neputințe, încercări, lipsa experienței, repeziciune. Pe acestea toate le poate ocoli atunci când cineva îl cuprinde și, ținându-l parcă de mână, îl învață să le ocolească, să pășească printre ele. Este acea călăuză, mereu acolo, mereu gata să răspundă la întrebări și să domolească temeri. Atunci sufletul înțelege neprețuitul ajutor al unei călăuziri blânde”, spun reprezentanții OTS.

Întâlnirea poate fi urmărită online, pe pagina de facebook a Organizației Tinerilor din Sibiu – https://www.facebook.com/otsibiu/ – și pe cea a Doxologiei – https: //www.facebook.com/doxologia.ro.

 

comentarii
2 comentarii

Sfintia voastra,m-as bucura sa aveti curajul sa recunoasteti ca de data asta Biserica ortodoxa se alatura guvernului si presedintelui si se fac vinovati de raspandurea acestei boli,fiindcă nu au sfatuit oamenii sa faca ce trebuie,sa asculte de cei care chiar stiu cu medicina.Acest lucru as vrea sa aud in conferinta dv.,astept sa vad daca aveti acest curaj ,o spun fara ironie,simplu,asteptam ca preotii in care aveam atata incredere ,chiar au grija enoriasilor. Va rog ,dati dovada de intelepciune, macar acum in ceasul al 12 lea.
Irimie m.
22.10.2021 16:13
Să-mi fie iertată băgarea în seamă, dar aș vrea să știu și eu cum e cineva care "chiar știe medicină".
Ce semn distinctiv poartă că să-l putem identifica?
Eu, ca prostul, mă gândeam că l-am putea recunoaște după faptele lui, dar se pare că trebuie să-l căutăm la vorbe , nu la fapte.
@ Irimie
22.10.2021 23:52
Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Comunicat de presa
Licitatie publica

accentmedia